Bu Hafta itibariyle 5 yaşındakiler okula başladı.Yolda yürüyen çanta görürseniz korkmayın... :) Öte yandan ilimiz Nevşehir’de 60 ve 72 aylık arası 2 milyonu aşkın çocuk için ilk ders zili dün çaldı. 66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, ilk ders zilinin çalacağı pazartesi’den önce çocuklarına ‘eğitime elverişli değil’ raporu almak için Nevşehir Devlet hastanesine koştu, kliniklerde uzun sıralar oluştu.

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, ilk ders zilinin çalacağı pazartesi’den önce çocuklarına ‘eğitime elverişli değil’ raporu almak için Nevşehir Devlet hastanesine koştu, kliniklerde uzun sıralar oluştu.

 

66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler, ilkokullarda uyum eğitimi başlamadan önceki son iş gününde rapor alabilmek için hastanelere akın etti. Özellikle bazı Veliler daha çocuklarının pantolonunu dahi çekemediklerini dile getirerek okula bu yıl için gidebileceğine inanmıyorum diyerek rapor alma gerekçelerini ortaya koydular.

 

Oğlum için korkuyorum’

Çocuğuna rapor almak için saatlerce kuyruk bekleyen Vali, neden rapor almak istediğini şöyle anlattı: “Çocuğum, tuvaleti geldiğinde bazen söyleyemiyor bile. Kıvranıp dururken yakalıyorum. ‘Senin tuvaletin mi var?’ diye sorunca söylüyor. Oğlumun kaydolduğu okulun müdürü ile konuştuk. Aynı sınıfta oğlumdan 21 ay büyük çocuklar da olacakmış. Öğretmenlerin teneffüste sınıftan ayrılmayacağını, çocuklara göz kulak olunacağını söyledi. Ama bu mümkün olabilir mi? Hem öğretmen açısından hem öğrenci açısından. Oğlum çok küçük kalacak sınıfta. Diğer çocukların oğluma kötü davranmalarından, onu ezmelerinden korkuyorum.”

 

‘Kızım daha çok küçük

Rapor almak için bekleyen bir başka veli ise, “Yeğenim ile kızımın arasında 2 yaş fark var. İkisi de bu yıl okula başlayacak. Gelişimlerine bakıyorum, kızım henüz çok küçük. Bu yıl okulu başarabileceğini düşünmüyorum. Kızımı evde zaptedemiyorum. O tahta sıralarda oturmasını nasıl bekleyebilirim?” diye konuştu.

Genel kamuoyu ise bu sistemin oturması içn bir senenin geçmesini bekleyeceklerini dile getirdiler.

 60 ve 72 aylık arası 2 milyonu aşkın çocuk için ilk ders zili dün çaldı. 66 aylık çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler, ilk ders zilinin çalacağı pazartesi’den önce çocuklarına ‘eğitime elverişli değil’ raporu almak için Nevşehir Devlet hastanesine koştu, kliniklerde uzun sıralar oluştu.

Bazı çocuklar, ailelerin gölgesinden ayrılmazken, bazı minikler ise rahat hareketleriyle dikkat çekti.

Kimisinin ayağı sıraya oturunca yere değmedi, kiminin boyu lavaboya yetmedi.. Bazı çocuklar okul bahçesindeki Atatürk büstüne tırmanarak oyun oynadı.

Öğretmenler minikleri sınıflara sokmak için şeker dağıttı.

Yürüyen çanta görürseniz korkmayın...

Bu Hafta itibariyle 5 yaşındakiler okula başladı.Yolda yürüyen çanta görürseniz korkmayın... :)

Daha küçük vücutlar için okul çantalarını sırtlayan minik öğrenciler çok ilginç görüntü oluşturdular.Sırtındaki çantalarından kendisi gözükmedikleri için minik öğrenciler yürüyen çantalar diye espri konusu oldular.

 

Nevşehir'deki ilköğretim okullarında ise ilk ders başladı! Okullarda çocuklarla önce tanışma faslı gerçekleşti sonrada yolda karşıdan karşıya geçişler konusunda  ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Sosyal medya da okulların açılmasına kayıtsız kalmadı. Twitter'da yüzbinlerce kullanıcı dün okula başlayan miniklerle ilgili görüşlerini yazdı. Kimi güldürdü, kimi düşündürdü. İşte o tweetlerden seçmeler;

Bülent Çiçek ‏@bulentcicekk

aşk acısı çekme yaşı 66 ay'a düştü...:)

 

Sıradan bir Ademoğlu ‏@ibni_adem

Hukumete muhalif olanlar 66 ay erken diye cocuklarini yollamiyor ya. Bu 1. siniflar ilginc olcak.

 

emine urhan.. ‏@emineurhann

66 aylıklar ilk okula başladı 5 ay sonra twitter hesabı alıp ''ışık ılık süt iç'' diye tweet atarlar #gülücük

 

Eser Rüzgar ‏@eserruzgar

Çocuk psikiyatrı doçenti olan arkadaşım kendi çocuğunu 84 aylıkken okula gönderdi bu yıl. 66 ay çocuk eğitimi için tam bir fiyasko görüşünde.

 

Erol Aykut ‏@erolative

66 ay mevzusu kısaca yürüyen sırt çantaları

 

inci ‏@_beyazinci

bugün yaş sınırı 66 ay oldu diye ortalığı yıkanlar düne kadar 3-4 yaşındaki çocukları kreşlere gönderiyorlardı ne ayak !!

 

Emre Öztürk ‏@emreoztrk77

Bu gün yolda yürüyen çantalar gördüm.Daha çok küçükler ya 66 ay ne demek :)

 

Mehmet Olkun ‏@olkunmehmet

66 ay eğitim için erken diyenlere, batı'da eğitim yaşı.pic.twitter.com/KIR6itma

 

YUSUF TÜRKER ‏@trkr_ysf

tamda 66 ay muhabetlerinin ustune.bakin boyleside var :)pic.twitter.com/kiieFyEX

 

Ayşegül. ‏@aysegulinci

Haberlerde 66 aylık(ay hesabıyla yaş söylicez artık) bir çocuk büyüyünce "semazen" olmak istediğini söyledi.(mavi ekran) o_0

 

Bayram GEYİK ‏@bayram_geyikk

Vay amk ilk önce hangi bakan çıkıp " 66 ay normal bişey Hollanda da 48 aylık iken okula başlıyor " diye beklerken kimse söylemedi ya :(

 

Büşra Çoban ‏@bussracoban

Ay okula yeni başlayanları izliyorum da hani 66 aylık olanları. Cocuk daha çişini yapamıyo, okula başlamış ama cok da sirinler he.

 

dinamomesken @dinamomesken:

Yürüyen çanta görürseniz korkmayın. 66 aylıklar okula başladı.