Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen ’Mangalda Hamsi Şöleni’nin sekizincisinde Ünlü Pop sanatçısı Yusuf Güney konser verecek.

Tarih: 10 Aralık 2019 Salı günü

Saat: 18.30

Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi 

YUSUF GÜNEY KİMDİR? Şarkıcı Güney, 5 Haziran 1984 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Aslen Gümüşhane Kelkit'li olan Yusuf Güney, 1998 yılında İngiltere Londra'ya taşındılar. Okula alışamadığı için dışarıdan pazarlama bölümünü bitirip, iş hayatına atıldı.

Londra'da kebapçılık, baklavacılık, barmenlik, süper markette güvenlik görevlisi, mal dağıtımcılığı yaptı. 20 yaşında şoförlük yaptıktan sonra pazarlama müdürü oldu. 21 yaşında 5 Haziran 2005 tarihinde Londra'da konser vermeye gelen Rafet El Roman ile tanıştı ve müzik dünyasına adım attı. Ayrıca Yusuf Güney, ilk bestesi olan "Aşk-ı Virane" şarkısını 2008 yılında yaptı ve Rafet El Roman'ın 2008 yılında çıkardığı "Bir Roman Gibi" adlı albümüne kattı. Ayrıca Rafet El Roman'ın bu albümünde bir şarkısında düet yaptı, çekilen klipte de rol aldı. Yine bu şarkı 2009 yılında Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "Yılın Şarkısı" seçildi. 2009 yılında Türkiye'ye gelen Yusuf Güney, ilk albümünü Rafet El Roman'ın prodüktörlüğünde 12 Şubat 2009 tarihinde "Bir Sevda Masalı" adı ile çıkardı.