Tarım Türk Dergisi  yine farklılığını ortaya koydu. Nevşehir Ürgüp Dinler Otel'de düzenlediği "Dünya Patates Tohum Pazarı ve Patateste Dünya Trendleri" konulu 2. Patates Panelinde  patates sektörünü mercek altına aldı.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde Tarım Türk Dergisi tarafından düzenlenen "Dünya Patatesleri Tohum Pazarı ve Patateste Dünya Trendleri 2" konulu panele Gıda Kontrol Daire Başkanı Murat ŞAHİN, Nevşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ersan ERKUT, Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan YILMAZ, Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR, Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ŞAHİN, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü , Niğde Üniversitesi Tarımsal Genetik Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin ÇALIŞKAN, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur PIRLAK ve diğer ülkemizin tohumculuk ve Sanayisi Sektör Temsilcileri ve Çiftçiler katılmışlardır.
Panelde sektörle ilgili değerlendirmeler yapılarak bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Panel daha sonra soru ve cevap bölümü ile sona ermiştir.