2013 YILI HUBUBAT MÜDAHALE ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2013 dönemi hububat müdahale alım fiyatının, Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için ton başına 720 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Güvercinlik Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Eker, 2013 dönemi TMO müdahale alım fiyatları ile hububat politikalarını açıkladı.

TMO'nun bu yıl ilk kez ortaya koyduğu Gönüllü Ofis Dostu Projesi kapsamında, ülke genelinde 37 bin 500 köyde görüşülerek alım politikaları oluşturulduğunu söyleyen Eker, Türkiye genelinde hasadın dün itibarıyla arpada yüzde 10.3, buğdayda ise yüzde 7.2'ye ulaştığını ifade etti.

-TMO BU YIL Anadolu KIRMIZI SERT EKMEKLİK BUĞDAYIN TONUNU 810 TL'DEN SATACAK-

Bakan Eker, 2012'de ton başına 665 TL olarak açıkladıkları müdahale alım fiyatının, 2013 yılında Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için ton başına 720 TL olarak belirlendiğini kaydetti. Bu fiyatın yüzde 11.5-12 oranında protein içeren buğday için belirlendiğini vurgulayan Eker, yüzde 13 ve üzerinde süne oranı düşük, kaliteli buğdaylarda fiyatın 742 TL'ye kadar çıkabildiğini söyledi. Bakanlığın ton başına 50 TL prim desteği uygulaması, gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi toplamı ton başına 123 TL olan destekleriyle Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlenen fiyatın ton başına 843 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

TMO'nun 1 Kasım 2013' ten itibaren ürün satışlarına başlayacağını ifade eden Eker, bu yıl piyasa gerekliliklerini dikkate alarak satış fiyatını da açıklamayı uygun gördüklerini söyledi. Eker, TMO'nun bu yıl Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın tonunu 810 TL'den satacağını kaydetti.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
http://www.tmo.gov.tr/Main.aspx?ID=1