Nevşehir Ticaret Borsası ve Ahika işbirliğinde Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) mali destek programı kapsamında yer alan '2016 Yılı KOBİ Geliştirme Bilgilendirme Toplantısı Nevşehir Ticaret Borsasında yapıldı. Toplantıda KOBİ'lere 9 milyar lira destek kullandırılacağı belirtildi. 

Toplantıya, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri ile il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir tarafından 2016 yılı Kobi Geliştirme Mali Destek Programı Nevşehir Ticaret Borsası üyelerine tanıtıldı.

Özdemir, yeni destek programları ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerine 9 milyon lira kaynak sağlamayı hedeflediklerini belirtti.Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA)’nın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan, 'KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı' kapsamında 9 milyon lira destek verilceğini açıklandı.

Özdemir, programa uygun başvuru sahipleri ve Kobi tanımına uyan işletmelerin programa başvuru yapabileceğini ifade ederek katma değeri yüksek ürünler elde etmek için yapılacak yenilikçi yatırımlarla ilgili hazırlanan projelere ile maliyet azaltıcı ve verimliliğe yönelik hazırlanacak projelerin öncelikli olarak değerlendirileceğini toplamda; asgari 75 bin TL azami 400 bin TL tutarında destek verileceğini belirtti.

Program kapsamında KOBİ'lere kullandırılacak destek miktarının 9 milyar lira olduğunu kaydeden Özdemir, "TR/71 Bölgesi'nde faaliyet gösteren KOBİ'lerin üretim ve hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, üretimde verimliliğin sağlanması ve ürün çeşitliliğin artırılması amacıyla, 'Ahiler Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programı' ilan edilmiştir. Bu program ile bölge içerisindeki ve bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesini dengelemek, arasındaki farkı kapatmak hedefleniyor. Bugünkü toplantıda, yerel kaynakları tespit ederek harekete geçirmek için görüşeceğiz. Eğer kaynaklar çok iyi olursa sektörde bir yenileme meydana gelir. Yeni teknolojilerle yeni tesisler kurmak, yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokmak hem de yerel kaynakları daha iyi bir şekilde kullanmak mümkün olabilir dedi. 



9 MİLYON KAYNAK SAĞLANDI

"AHİKA’dan KOBİ’lere 9 milyon lira destek"


KOBi Geliştirme Mali Destek Programı'na başvuracak KOBİ tanımına uyan işletmelerin projelerinin asgari tutarı 75 bin, azami tutarı ise 400 bin lira olacak. Programa başvurular, 8 Nisan 2016 Cuma günü saat 18.00’de sona erecek. Online olarak KAYS veri tabanına yapılan proje başvuruları, matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehir’de bulunan Ajans Merkezi, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine teslim edilecek.
 
2 ŞUBAT´TA İLAN EDİLDİ
Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir, “Ajansımız yılda bir defa olmak üzere teklif çağrısı usulü ile mali destek programlarını uyguluyor. Şu anda da 2016 yılının teklif çağrısı yöntemi ile mali destek programı başlamış bulunmaktadır. 2 Şubat tarihi itibariyle ilan edilen bu programın hedefi; bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlanmasıdır.” dedi.
 
EKONOMİK DEĞER ARTIŞ SAĞLAYACAK 

 
Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'da, , “Eğer ilimizde üretimi ve istihdamı artırmak istiyorsak Ajans destekleri bulunmaz fırsatlardan bir tanesidir. Ajans desteklerinden faydalanmamız için de proje yeteneğimizin ve danışman firmalarımızın becerilerinin artırılması gerekmektedir. Bu eğitim bunun için güzel bir fırsattı. Biz Borsa üyelerimizi bu tür destek ve hibelerden üyelerimizi haberdar etmek ve bilgilendirmek üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şimdi bütün temennimiz ilimizden gelecek proje sayısının beklenenin altında kalmamasıdır diyen Salaş, Termal turizm, gıda, tarım ve hayvancılık, eğitim gibi konularda iyi seviyede olan ilimizin kalkınması için Nevşehir'in bütün dinamikleriyle birlikte hareket etmemiz gerekiyor." dedi.

Toplantı, AHİKA Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir´in destek programları sunumu ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.