Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, Parti teşkilatları olarak Nevşehir halkını çeşitli konularda bilgilendirmeye, halkın sorunlarını CHP’li vekiller aracılığıyla Meclis gündemine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalarla Nevşehir’deki çiftçilerin, süt üreticilerinin, Pancar üreticilerinin, FETÖ soruşturmalarında mağduriyet yaşayanların, ülke ekonomisinin durumunun ele alındığı konferanslar ve ziyaretler yapıldığını hatırlatan CHP İl Başkanı Gülmez, Başbakanın açıkladığı 2017 pancar taban fiyatının ardından üreticinin özellikle 2016 yılının taban fiyatının ne olduğunu hala anlayamadığına değindi.

Gülmez, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kalaba da çiftçi ve süt üreticilerinin sorunlarını gündeme getirmek üzere Bursa Milletvekilimiz Orhan Bal’ı ilimize getirdik. Orada halkımıza konferans verdi. Ondan sonra Aykut Erdoğudu yu getirdik Nevşehir’de Türkiye’nin ekonomik sorunları hakkında konferans verdirdik. Daha sonrasında İstanbul Milletvekilimiz Dursun Çiçek ilimize geldi. Burada mağdur insanlarımızın sorunlarını da dinleyip bu konularla ilgili bir konferans verdi. Bu arada Sayın Valimizle de görüştük. Genel Başkan Yardımcımız Leyla Karabıyık’ı ve Balıkesir Milletvekilimiz Metin Lütfü Baydar ile Kalaba teşkilatımızda belde teşkilatımızı açtık. Milletvekillerimiz halkımızın sorunlarını dinlediler. Niğde Milletvekilimize pancar üreticilerimizin de sorunlarını dinlettik. Şöyle ki 2015 yılında 190 kuruş. Geçenlerde Başbakan pancar taban fiyatını açıklıyorum dedi ve 210 kuruş açıklamasında bulundu. Birkaç gün sonra da o açıklamayı 2017 yılı taban fiyatı olarak açıkladığını söyledi. Şimdi pancar üreticisi soruyor. 2015 yılında 190 kuruş, 2017 de 210 kuruş peki bu pancarın 2016 yılı taban fiyatı ne?. Bu konuda hala bir cevap alabilmiş değiliz. Niğde milletvekilimizde Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuyu gündeme getirdi ancak bir cevap alamadık. Bu taban fiyatlarla zaten pancar üreticisi mağdur edilmeye devam ediliyor” dedi.