Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü V. Gürol ÇETİN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konan ve vatandaşlarımızca yoğun ilgiyle karşılanan 300 başa kadar damızlık koyun ön başvurularının, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) internet sayfası üzerinden yapılmaya başladığını söyledi.   
İl Müdürü V. ÇETİN, Ülkemizde hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık koyun sayısını arttırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlamak üzere talep eden yetiştiricilere TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankasından kredi kullandırarak, sözleşmeli üretim modeli ile 300 başa kadar damızlık koyun temin edileceğini belirtti.
ÇETİN, Bu modelle köylerde üretimi artırmanın, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmanın, koyun barınaklarının tam kapasite kullanımını sağlanmasının, ülkemizdeki koyun varlığını artırmanın, kırsal alanda koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmanın amaçlandığını kaydetti.  
İl Müdürü V. ÇETİN, Proje için başvuran üreticiler değerlendirilirken; "Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretim potansiyeli, mevcut hayvan varlığı, başvuru sahibinin cinsiyeti ve yaşı, hayvan barınağına sahip olması ve halen hayvancılıkla uğraşıyor olması" kriterleri göz önünde bulundurulacağını, söyledi.
ÇETİN, TİGEM'in internet sayfası üzerinden elektronik ön başvuru sonucu üretilen başvuru belgelerinin teslimi ile ilgili bilgilendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağını, şu an itibariyle herhangi bir yere evrak tesliminin yapılmayacağını belirtti ve üreticilerimizin TİGEM'in ve İl Müdürlüğümüzün web sayfalarındaki duyuruları takip etmesini belirtti ve bu büyük proje ülkemize, üreticilerimize hayırlı olsun dedi.   
Başvuru Yardım Dokümanına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ…
Damızlık 300 Koyun Başvurusu Yapmak İçin TIKLAYINIZ…     
Üretici Şartlarında Sözleşmeli Hayvancılık Projesi Tanıtım Dokümanı İçin TIKLAYINIZ…