36'ncı Yapı Fuarı başlıyor
36'ncı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 24 Nisan'da başlayacak

24 - 28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün zirvesi olacak.

Dünya’nın lider fuarcılık firmaları ile gerçekleştirdiği işbirlikleri sonucunda etki alanını genişleten Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği Konuk Ülke Projesi’nde bu yıl Azerbaycan Cumhuriyeti ağırlanıyor. Proje için fuar öncesinde ve sırasında düzenlenecek etkinliklerle Türk yapı malzemesi üreticisi için Azerbaycan’daki iş ve yatırım fırsatları gündeme taşınacak.

Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 45 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve 36 yıldır yapı sektörünün uluslararası zirvesi olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 24 – 28 Nisan 2013 tarihleri arasında Tüyap -Büyükçekmece’de düzenlenecek.  Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer alacak. Fuar 81.000 m2’lik 12 salon ve açık alanda, 1.150 katılımcı firma ve 111.000’i aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor. 

Fuarın İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar…
Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; “Konuk Ülke Azerbaycan Projesi” ve “4. Avrasya Yapı Forumu” olmak üzere iki ana başlıkta sürdürüyor. 

Konuk Ülke Azerbaycan Projesi
Son iki yıldır başarıyla sürdürülen, Rusya ile başlayıp geçen yıl Almanya ile devam edilen “Konuk Ülke Projesi”nde 2013 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti ağırlanacak. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir platform yaratacak proje kapsamında, fuar öncesinde ve sırasında düzenlenecek etkinliklerde Türkiye ve Azerbaycan’dan konunun üst düzey yetkilileri bir araya gelecek. 

Son dönemde özellikle petrole bağlı büyüyen ekonomisi ile dikkat çeken Azerbaycan’da, ülke sanayisinin geliştirilmesine yönelik yabancı yatırımların teşviki ve bu alandaki işbirliği hedefleri, uzun yıllardır iki ülke arasında güven ve uyum içinde sürdürülen ticari ilişkiler penceresinden bakıldığında Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Proje ile Türk yapı malzemesi üreticisi için Azerbaycan’daki yeni iş fırsatları gündeme taşınarak, sektöre katkıda bulunulması amaçlanıyor.

36'ncı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamında düzenlenen “Konuk Ülke Azerbaycan” projesi YEM Fuarcılık’ın DEİK desteğiyle 19 Şubat 2013’de Yapı- Endüstri Merkezi’nde düzenlediği Konuk Ülke Azerbaycan ve Türk Yapı Sektörü Değerlendirme Toplantısı ile tanıtıldı. 

Projenin ilk ayağı olan ve Türk yapı sektörü profesyonelleri ile bu alana yatırım yapmak isteyen işadamlarının büyük ilgisiyle gerçekleşen toplantıda, Türk yapı sektörünün mevcut durumu ve gelecek dönem değerlendirmeleri üzerinden; Fuar’ın Konuk Ülke Projesi’yle Türk yapı malzemesi üreticileri için Azerbaycan’da yaratabileceği ticari avantajlar ile yatırım fırsatları gündeme taşındı. 
Projenin ikinci ayağını ise; fuar sırasında gerçekleştirilecek Azerbaycan ticari heyet ziyareti ve ikili iş görüşmeleri izleyecek.

4. Avrasya Yapı Forumu
Türk yapı malzemesinin ihracat yaptığı ülkelerden gelen heyetlerle Türk yapı malzemesi üreticilerini bir araya getirecek olan 4. Avrasya Yapı Forumu, 25- 26 Nisan 2013’te, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor!
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında, her yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde OAİB ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri bu yıl 38 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Azerbaycan, Arnavutluk, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İsrail, İran, İtalya, İspanya, Karadağ, Kosova, Kazakistan, Kuveyt, Kırgızistan, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Sırbistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan’dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek. 

‘’Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri’’nin yanı sıra, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da fuarda başarıyla devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Meslek Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları, İş Adamları Birlikleri ve alım heyetlerinden oluşan komiteler YEM Fuarcılık organizasyonu ile davetli olarak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a katılım sağlayacak. 

Fuar Kapsamında Verilecek Ödüller
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve Türk yapı sektöründe yılın en iyi malzemesini belirleyen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Açılış Töreni’nde sahiplerini bulacak. Ayrıca Yapı Fuarları – Turkeybuild’in Geleneksel “Altın Mıknatıs” stand tasarım ödülleri de fuar sırasında sahiplerini bulacak. 

Fuar Takvimi - 2013
36. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 24 – 28 Nisan 2013
19. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir 3 – 6 Ekim 2013
26. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara 24 – 27 Ekim 2013

Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 45 yıldır Bilgi Merkezi”
1968 yılında kurulan Yapı-Endüstri Merkezi, 45 yıldır yapı dünyasına bilgi merkezi olarak hizmet vermektedir. YEM sektördeki üreticilerle, bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek platformlar oluşturmakta, sektöre özel hizmetler üretmektedir. Bilgi hizmetleri ve sektörel araştırmalarla sektörü aydınlatan YEMAR, teknik, kültür-sanat yayınları ile YEM Yayın, yerli yabancı geniş yelpazede sektöre yönelik yayınların satışa sunulduğu YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği, bölgenin en büyük buluşmaları YAPI Fuarları - Turkeybuild, YEM Etkinlik ile gerçekleştirilen yıl bütününe yayılan organizasyonlar, yapı dünyasının bilgi portali yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, ülkemizin en kapsamlı yapı ürün kataloğu Yapı Kataloğu, mimarlık, tasarım, kültür, sanat dergisi YAPI, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, Tasarım ve Yenilikçi Malzeme Danışmanlık Merkezi Material ConneXion® İstanbul ve sektörün ihtiyacına yönelik oluşturulan diğer pek çok ürün ve hizmetle Yapı-Endüstri Merkezi yapı dünyasının temel taşlarını oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net

YEM Fuarcılık A.Ş.; Yapı-Endüstri Merkezi A.Ş’nin fuarcılık alanındaki faaliyetlerini yürüten iştiraki olup, Yapı Fuarları-Turkeybuild İstanbul, Ankara ve İzmir Fuarlarını düzenlemektedir. YEM ile dünyanın önde gelen fuar organizasyon firmalarından İngiliz ITE Group arasında Temmuz 2011’de imzalanan ortaklık anlaşması ile Yapı Fuarları - Turkeybuild, Rusya ve BDT başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında başarılı fuar organizasyonları düzenleyen ITE Group’un bilgi ağını Türk yapı sektörüne taşıyacaktır. 

Yapı Fuarları - Turkeybuild, Türkiye ekonomisinin odağında yer alan üç büyük kent; İstanbul, Ankara ve İzmir’de, Türkiye’nin ve bölgelerinin lider fuarlarını oluşturuyor. Ulusal ve uluslararası alanda güvenilir bir marka olan fuarlar, her geçen yıl büyüyerek, sektöre sağlanan faydayı artırmayı başarıyor. Yapı Fuarları - Turkeybuild sektöre yeni ihracat kapıları açıyor, yeni işbirlikleri ve satınalmalar için fırsatlar yaratıyor. Türk yapı sektörünü uluslararası arenada da temsil eden Yapı Fuarları – Turkeybuild, yıl boyunca yerli yabancı ortalama 180.000 ziyaretçiyi buluşturuyor. Bu kapsamda ülkedeki en büyük yapı buluşması olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor. Daha fazla bilgi için: www.yapifuari.com.tr