4 Ayda 2.5 Milyon TL Teşvik Dağıtıldı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Süt Birliği aracılığıyla ilimizdeki süt üreticilerine çeşitli kategorilerde teşviklerin dağıtımına devam ediliyor.

Nevşehir Süt Birliği Başkanı Mehmet Turhan, 2014 Yılının Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ilimizdeki süt üreticilerine 2 Milyon 450 Bin TL süt teşviki ve ana sığır teşviki dağıtıldığını belirtti.

Nevşehir’de 4 bin dolayında üyesi bulunan Nevşehir Süt Birliğinin de katkılarıyla bakanlığın teşvik alması uygun görülen süt üreticilerine teşviklerin aktarılmasında herhangi bir sorun ile karşılaşmadıklarına değinen Nevşehir Süt Birliği Başkanı Mehmet Turhan, süt üreticilerinin teşvikler konusunda da son yıllarda daha da bilinçli bir hale geldiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla süt teşviki ve ana sığır teşviki alan üretici sayısında % 25 oranında bir artışında sağlandığını kaydeden Nevşehir Süt Birliği Başkanı Mehmet Turhan, önümüzdeki aylarda bu teşviklerden yararlanan üretici sayısının daha da artmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.