Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) törenle açıldı. Nevşehir'in yöresel ürünleri, Türkiye'nin ilk ve tek yöresel ürünler fuarı YÖREX'te bir kez daha görücüye çıktı.

8. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fuarın ilk gününde Nevşehir standı büyük ilgi görüyor.


Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle düzenlenecek 8. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Divan Katip üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın'ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen YÖREX, 70 ilden binlerce yöresel ürünü ziyaretçiyle buluşturacak.
 
Beş gün boyunca açık kalacak YÖREX'te bu yıl 70 ilden 124'ü oda ve borsa, 16'sı kalkınma ajansı olmak üzere 400'ü aşkın katılımcı ve 200 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Antalya EXPO Center'da kapılarını 8. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)na Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odasından geniş bir katılımla yer alıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 8'incisi düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor.

Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

ATB Başkanı Ali Çandır, 7 yıldır düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nın bu yıl 8.sinde daha da renkli geçeceğini söyledi. Çandır, "Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık" diye konuştu.

Ali Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 200 bin olduğunu söyledi. Yöresel Ürünler Fuarı'na girişin ücretsiz olduğunu vurgulayan Çandır, fuarın 5 gün boyunca 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebileceğini kaydetti. YÖREX'e gelen ürünlerin coğrafi işaretli ürünler olduğunu ya da coğrafi işaret başvurusu olan, olmaya aday ürünler olduğuna değinen Çandır, “YÖREX Anadolu'nun gerçek değerlerini ziyaretçi ile buluşturuyor" dedi.