AB Projesi Heyeti NTSO’da

AB PROJESİ HEYETİ TİCARET  VE SANAYİ  ODASI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU  ...


 Gülşehir Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “Yurtdışında Çalışan İşçi Aileleri ve Sorunları, İşgücü Hareketliliği ve Toplumsal Uyum” konulu proje kapsamında Almanya, Polonya, İspanya ve Bulgaristan’dan Nevşehir’e  gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda da incelemelerde bulundu.

Nevşehir ve Nevşehir Ticaret Odası hakkında heyet üyelerine bilgi veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız,  Avrupa ülkelerinde kullanılan her üç beyaz eşyadan birinin Türk Malı  olduğuna dikkati çekerken, bir çok otomotiv devinin Avrupa’ya sundu araçların imalatının da Türkiye’de yapıldığını dile getirdi.

Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100. Yılında ihracat hedefinin 150 milyar dolar olduğunu söyleyen Parmaksız, yeni yatırımcı ve girişimcilere ihtiyaç olduğunu bunun için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ Türkiye bilindiği gibi genç bir nüfusa sahip. Şu anda genç nüfusumuz eğitim sürecinden geçiyor. Okulların, yüksekokul ve üniversitelerin yanı sıra açtığımız meslek edindirme kursları ve girişimcilik kursları ile genç nüfusumuzun eğitim sürecini tamamlamaya çalışıyoruz.  Şu anda dünyanın 16. Büyük ekonomisi halinde olan ülkemizi önümüzdeki günlerde dünyanın ilk 10. büyük ekonomisi haline getirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Heyette bulunan öğrenci ve Öğretim üyeleri ise Türkiye’yi ve Türk insanını kendi ülkelerinde bulunan Türk Aileler ve arkadaşları sebebiyle tanıdıklarını belirterek, Türklerin misafirperverliği ve Türkiye’nin güzelliğini ise bu proje sayesinde daha da yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

 

Ziyaret sonrasında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız  misafirlere günün  hatırası olarak üzerinde  Ticaret ve Sanayi Odası ambleminin yer aldığı  el yapımı çini  tabak  hediye etti.