Nevşehir- Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi,150 hektar üzerine kurulu ve toplamda 101 hektarlık sanayi alanına sahip olup 95 adet parsel bulunmaktadır. Bunlardan 31 adet parselin tahsisi yapılmıştır. Tahsisi yapılan arsalardan 7 adet firma faaliyete geçmiştir. Bu firmalarda toplam çalışan sayısı 260 Kişidir.11 firma inşaat aşamasında olup, 13 firmanın ise proje çalışmaları devam etmektedir. Şu an itibari ile 31 fabrikanın çalışmaya başlaması ile birlikte 260 olan çalışan sayısına 600 kişi daha eklenerek toplamda 860 kişiye çıkması beklenilmektedir.

Faaliyette olan firmalar Patates ve mısır cipsi imalatı, Gıda paketleme, Mobilya imalatı, Demir imalatı, Oto aksesuar, Kahvaltılık gevrek, Hurda ve metal işleri, Geri dönüşüm, inşaat halindeki ve proje aşamasındaki firmalar ısıcam imalatı ve cam işleme tesisi, Sac ve plazma kesim, büküm imalatı, Metal park bahçe ekipmanları ve çocuk oyun grubu imalatı, Mobilya ve eğitim araçları imalatı, Ahşap kapı ve pvc sistemleri imalatı, Sıcak dövme, kalıp ve otomotiv yedek parça üretim tesisi, Cıvata pulu imalatı tesisi, Yangın söndürme tüpleri ve sanayi tıbbi gazlar üretimi , Elektrik panel üretimi, Tarım makineleri imalatı, Biriket İmalat Makinası Yapımı, Söve harcı ile ESP Kaplama üretimi ve Kablo imalatı gibi değişik iş kollarında faaliyet göstereceklerdir.

Şu an organize sanayimizin atık su arıtma tesisi yapım çalışmalarına başlanılmış olup, yapımı devam eden Tuzköy-Acıgöl havaalanı yolu , Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı ile ayrı bir önem kazanacak olan Nevşehir- Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi hızla gelişmesine devam etmektedir. Bölgeye yatırım yapacak olan sanayicilerimiz http://nevsehirosb.org.tr/ adresinden gerekli bilgileri alabilirler.

 

Nevşehir-Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi 150 hektar üzerine kurulu ve toplamda 101 hektarlık sanayi alanına sahip olup, 95 adet parsel bulunmaktadır. Bunlardan 31 adet parselin tahsisi yapılmıştır. Tahsisi yapılan arsalardan 7 adet firma faaliyete geçmiştir. Bu firmalardan toplam çalışan sayısı 260 kişidir. 11 firma inşaat aşamasında olup, 13 firmanın ise proje çalışmaları devam etmektedir. Şu an itibari ile 31 fabrikanın çalışmaya başlaması ile birlikte 260 olan çalışan sayısına 600 kişi daha eklenerek toplamda 860 kişiye çıkması beklenilmektedir.

 

Faaliyette olan firmalar patates ve mısır cipsi imalatı, gıda paketleme, mobilya imalatı, demir imalatı, oto aksesuar, kahvaltılık gevrek, hurda ve metal işleri, geri dönüşüm,İnşaat halindeki ve proje aşamasındaki firmalar ise, ısıcam imalatı ve cam işleme tesisi, saç ve plazma kesim, büküm imalatı, metal park ve bahçe ekipmanları ve çocuk oyun grubu imalatı, mobilya ve eğitim araçları imalatı, ahşap kapı ve pvc sistemleri imalatı, sıcak dövme, kalıp ve otomotiv yedek parça üretim tesisi, civata pulu imalatı tesisi, yangın söndürme tüpleri ve sanayi tıbbi gazlar üretimi, elektrik panel üretimi, tarım makineleri imalatı, biriket imalat makinesi yapımı, söve harcı ile ESP kaplama üretimi ve kablo imalatı gibi değişik iş kollarında faaliyet göstereceklerdir.

 

Şu an organize sanayimizin atık ve su arıtma tesisi yapım çalışmalarına başlanılmış olup, yapımı devam eden Tuzköy-Acıgöl havaalanı yolu, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı ile ayrı bir önem kazanacak olan Nevşehir-Acıgöl Organize sanayi bölgesi hızla gelişmesine devam etmektedir. Bölgeye yatırım yapacak olan sanayicilerimiz http://nevsehirosb.org.tr/ adresinden gerekli geniş bilgileri alabilirler.