AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz," Nevşehir Kapadokya Bölgemizde binlerce kişinin istihdamını sağlayan ve ülkemizde sadece Nevşehir’de mevcut olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma ticari yapıların ihtiyaç duyduğu yasal düzenleme çalışmaları tamamlanarak "Kayadan Oyma Yapıların Tasarımı, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi. Hayırlı olsun" dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri olarak 30 Mart 2012 yılında Meclis Araştırma Önergesi vererek hukuki süreci başlattığımız ve ilimizi ziyarete gelen Sayın Bakanlarımızla yerinde incelediğimiz kayadan oyma yapılar ve yeraltı depoculuğu resmi statüye kavuştu.  

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelikle şehrimize önemli ekonomik değer katacak olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma turistik yapılar yasal statüye sahip oldu.

Kapadokya bölgemizde binlerce kişiye istihdam sağlayan ve ülkemizde sadece Nevşehir’de mevcut olan yeraltı depoculuğu ve kayadan oyma ticari yapılar bu yönetmelikle yasal statüye kavuşmuş oldu. Yayımlanan yönetmelikle birlikte turistik ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan kayadan oyma yapıların altyapı ve ruhsat sıkıntıları sona erecek, yapılacak planlamalar ve projelerle sektörün uzun vadede verimli olması sağlanacaktır.
 
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinde verdiği katkılardan dolayı Bakanımız Sn. Mehmet ÖZHASEKİ’ye, bakanlık bürokratlarına, Valimize, İl müdürlüğümüze ve sektör temsilcilerimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, yönetmelikle yasal statüye kavuşan kayadan oyma yapıların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.