Kapadokya Dedeman Otel'de yapılan toplantıya; çok sayıda Nevşehirli işadamı ve sanayicinin yanısıra AHİKA Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil katıldı.

 

Toplantıda açılış konuşmasını GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Güner, 2012 yılında Ahiler Kalkınma Ajansı'nın toplam 24,5 milyon lira hibe desteği sağlamayı planladığını belirterek, iş adamları ve sanayicilerin fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil ise 2012 Yılı Mali Destek Programlarının, "Küçük Ölçekli Altyapı" ve "Sektörel Rekabet Edebilirlik" olarak iki konu başlığında ilan edildiğini belirtti.

 

Programlar kapsamında 24 milyon 500 bin lira destek sağlanacağını kaydeden Yeşil " Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanmasını amaçlayan "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" toplam bütçesi 7 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında asgari tutar 75 bin TL, azami tutar ise 550 bin TL olacak. Söz konusu programa kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri ve belediyeler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları, 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birlikleri, organize sanayi bölge müdürlükleri, küçük sanayi sitesi yönetimleri başvurabilecek" dedi.

 

İkinci başlık olan Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı'nın toplam bütçesinin 17 Milyon lira olduğunu kaydeden Yeşil, bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün arttırılması, yüksek katma değerli ürün ve hizmet üretiminin geliştirilmesini amaçlayan programda asgari tutarın 25 bin lira, azami tutarında 450 bin lira olarak belirlendiğini belirtti.

 

Programlara başvurularının 07 Şubat 2013 Perşembe günü Saat 17.00'de sona ereceğini belirten Yeşil, online olarak KAYS veri tabanına yapılan proje başvurularının, matbu olarak ve kapalı zarf içinde Nevşehir'de bulunan Ajans Merkezi, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine teslim edileceğini ifade etti.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil konuşmasının ardından toplantıya katılan iş adamı ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.