AHİKA Mali Destek Yararlanıcılarına Yönelik Toplantı ve Uygulama Eğitimleri Gerçekleştirildi

 Ahiler Kalkınma Ajansı, 2012 Yılı Mali Destek Programlarına (Küçük Ölçekli Alt Yapı ve Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programları) TR71 Bölgesindeki 5 ilden toplam 311 proje başvurusu olmuş ve değerlendirme aşamaları sonucunda 73 proje destek almaya hak kazanmıştı.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2012 Yılı Mali Destek Programları (Küçük Ölçekli Alt Yapı ve Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programları) kapsamında projeleri başarılı olan, sözleşme imzalayan ve sözleşme imzalamak için davet edilen tüm yararlanıcılarına yönelik olarak başlangıç toplantıları ve uygulama eğitimleri gerçekleştirildi.


Mali Destek yararlanıcılarına yönelik olarak her ilde 1 gün olarak planlanan toplantılar 1 Temmuz 2013 Pazartesi günü Aksaray’da başladı. 2 Temmuz 2013 Salı günü Kırıkkale’de Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar, sorun, ihtiyaç ve önerilerini Kolat’la doğrudan paylaşma fırsatı buldular.

3 Temmuz 2013 Çarşamba günü Nevşehir’de yapılan toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katılarak proje uygulama konularında deneyimlerini yararlanıcılarla paylaştı. 4 Temmuz 2013 Perşembe Niğde’de devam eden toplantılar 5 Temmuz 2013 Cuma günü Kırşehir’de sona erdi.

 Toplantı ve eğitim kapsamında yararlanıcılara Proje Yönetimi ve Uygulama Eğitimi, Satın Alma Eğitimi, KAYS Bilgi Sistemi Kullanımı ve Görünürlük Eğitimi ana başlıklarında eğitimler verildi. Eğitimlerin son bölümlerinde ise yararlanıcıların uygulama süreci ile ilgili soruları alınarak mevzuat çerçevesinde gerekli açıklamalar ve cevaplar paylaşıldı.