Ajans Uzmanlarından Ufuk Kırmızı tarafından verilen eğitimin ilk günü açılış ve beklentilerin alınması ile başladı. “İletişim-takım oyunu” ve “İnteraktif Seminer” bölümlerinde AHİKA personeline proje kavramı ve döngüsü, Mantıksal Çerçeve, İzleme ve Değerlendirme, Proje Planlama adımları anlatıldı.

 

“İletişim-Takım Oyunu” ve “İnteraktif Seminer” bölümlerinde, Proje Planlama adımlarının anlatılmasıyla başlayan ikinci gün çalışmaları öğleden sonra grup çalışmaları ile devam etti. 5 grup halinde gerçekleştirilen çalışmalarda, her grup bir proje konusu belirleyerek paydaş analizi çalışması yaptı.

 

Grup çalışmaları Seminer’in 3. günü, sorun analizi, lego, hedef analizi, strateji analizi 4. gün ise mantıksal çerçeve ve iş planı ile sona erdi.

 

Projelerin sona ermesinin ardından her bir grubun sözcüsü proje konuları ve ayrıntıları hakkında diğer gruplara yönelik birer sunum gerçekleştirdi.

 

Sunumların ardından Eğitimci Ufuk Kırmızı yaptığı genel değerlendirmede verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini ve başarılı bir çalışma ortaya çıkardıklarını belirtti.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ise yaptığı kapanış konuşmasında bu seminerin kurumsal kapasitenin gelişmesi yönünde önemli katkılar sağlayacağına inandığını, aynı zamanda eski ve yeni personelin kaynaşması adına önemli bir adım olduğunu ifade ederek bu tip çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

 

Seminer katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.