Ahiler Kalkınma Ajansı, 2012 Mali Destek Programını çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölge paydaşlarıyla, bölgesel sorunların tespiti ve çözümü için ortak akılı ön plana çıkaran çalışmalara devam ediyor. Ahiler Kalkınma Ajansı bu çerçevede tasarladığı ve ilkini 19.06.2012 Salı günü  Nevşehir’de yaptığı Kalkınma Sohbetleri’nin üçünsü Aksaray Üniversitesi’nde yapıldı.

    3 Mayıs 2013 tarihinde, Aksaray Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen  3.Kalkınma Sohbeti etkinliğine, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın yanısıra, Ahi Evran, Niğde, Aksaray ve Nevşehir Üniversiteleri Mühendislik Fakülteleri’nden öğretim görevlileri katıldı.

 Sanayileşme, Rekabetçilik ve Üniversite Sanayi İşbirliği başlıklarında ve karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleştirilen toplantıda, Aksaray Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. Necmettin Erdoğan ve Doç. Dr. Necmettin Şahin, AHİKA adına ise Ajans uzmanlarından Ramazan Özdemir birer sunum gerçekleştirdiler.

 Ajans, “Kalkınma Sohbetleri” ile, Bölge üniversiteleri ve Ajans işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın ivme kazanmasını sağlayacak, sürdürülebilir, özgün ve çok yönlü kalkınma yaklaşımlarının tartışılıp bölge için üzerinde uzlaşılan ortak bir kalkınma anlayışı oluşturmayı hedefliyor.