Ahiler Kalkınma Ajansı mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet destekleriyle bölge deki yatırımları destekleyecek programlarını sürdürürken bölgedeki kurumlarla işbirliği içinde girişimcileri destekleyecek ortaklıklara da imza atıyor. Ajans bu kapsamda, 5 ilden oluşan TR71 Bölgesinde (Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir) 6 adet Sertifikalı ve KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (UGE) organize etti.

 

                    Bu girişimcilik programlarında, Ajansın hazırlayacağı mali destek programlarında, başarılı olan yeni girişimcilere öncelik tanınacak.  Eğitimlerini tamamlamış, başarılı bir şekilde iş yerlerini açmış girişimcilere ulusal ve uluslararası pazarda rekabet edebilmeleri için donanım, insan kaynakları, ulusal/uluslararası sertifikasyon, kurumsallaşma, pazarlama ve markalaşma gibi gereksinimlerini karşılamak adına öncelik verilecek.

 

                     Yeni Girişimci Destek Programından “Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak işini kuran girişimciler” ve “İŞGEM girişimcileri” faydalanabilecek.

 

                     Yeni girişimci desteğinde , işletme kuruluş desteği  geri ödemesiz 5.000 TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği geri ödemesiz 10.000 TL, işletme giderleri desteği, geri ödemesiz 12.000 TL, sabit yatırım desteği ise geri ödemeli 70.000 TL olacak.

 

                      Bu kapsamda Kırıkkale ilinde 3-17 Temmuz 2012 tarihlerinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenerek 30 başarılı girişimci adayına sertifikaları verildi. Yine,  Niğde ilinde 23 Temmuz ve 07 Ağustos 2012 tarihleri arasında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlendi. Eylül ve Ekim aylarında  ise diğer TR71 Bölgesi illeri olan Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir illerinde uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenecek. Eğitimlerle ilgili  ilanlar Ahiler Kalkınma Ajansı’nın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinde yayınlanacak.