AHİKA, 8. KALKINMA KURULU TOPLANTISI VE HAZİRAN AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 25 HAZİRAN’DA NİĞDE’DE YAPILACAK

 25 Haziran 2013 Salı günü Niğde, Ahiler Kalkınma Ajansı ve bölge illeri açısından önemli iki toplantıya ev sahipliği yapacak.

 Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 8. kez toplanacak.

 Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir olmak üzere 7 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı, 8. toplantıyı Niğde’de gerçekleştirecek.

Toplantıda, 2013 yılı başından bu yana yapılan faaliyetlerin genel bir değerlendirmesi yapılacak ve 2014-2023 Bölge Planının ana hatları tüm Kalkınma Kurulu üyeleri ile paylaşılarak görüşleri alınacak. Toplantıda ayrıca, 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nın tanıtımı da yapılacak.

Bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak üzere yılda iki kez toplanan Kalkınma Kurulu, bölgesel gelişme hedeflerine yönelik olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere üst düzey temsilcilerin bulunduğu 100 üyeden meydana geliyor.

 Öte yandan, Ahiler Kalkınma Ajansı Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı ise yine aynı gün saat 15:00’de Niğde Grand Otel’de yapılacak. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın başkanlık edeceği toplantıda, Aksaray, Kırıkkale Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin, Valilerinin yanı sıra, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından oluşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulunacak. 

Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacak olan toplantıda, 2014 – 2023 Bölge Planı’nın müzakeresi ve onaylanması önemli gündem maddelerinden biri olacak. Toplantı, gelecek bir ay için yapılacak çalışmaların planlaması ile sona erecek. ,

Ahika, Tso Üyelerini Kaman'da Bilgilendirdi

 

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Kırşehir Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Gökhan Gömcü tarafından, Kaman Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

21 Haziran 2013 16:06

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Kırşehir Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Gökhan Gömcü tarafından, Kaman Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kaman TSO'nun daveti üzerine, TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına TSO Başkanı Ülkü Avşar, ESO Başkanı Sinan Timurhan, Kaman ve Köyleri Ceviz Üreticileri Derneği Başkanı Özkan Köysüren, TSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile oda Üyeleri katıldı.

 

AHİKA ile ilgili bilgiler aktaran Uzman Gömcü, AHİKA'nın sorumluluk bölgesinde bulunan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde faaliyet gösteren imalatçılara yüzde 50 makine desteğinin yanı sıra kamu kurumlarına yüzde 75 ve özel sektör kuruluşlarına yüzde 50 proje ve teşvik desteği sağlandığını belirtti.