Almanya’da yerleşik işveren gurbetçilerimiz tarafından 1995 yılında kurulan ve 100’e yakın üyesi ile faaliyet gösteren Türk İşverenler Derneği, her sene düzenlediği Türkiye ziyaretleri kapsamında bu sene ilimiz Nevşehir'i ziyaret gerçekleştirdi.

Türk İşverenler Derneği Heyeti, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce tarafından konuk edildi.


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret kapsamında Nevşehir Ticaret Borsası ve NTSO üyesi iş adamlarıyla buluşan 22 TİD Üyesi, sektörleriyle ilgili üyelerle tanışarak, işbirliği ve yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulundular. Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Türk İşverenler Derneği ziyaretini önemsediklerini ve Borsa üyelerinin Almanya’daki Türk girişimcilerle ortak iş yapabileceklerini vurgulayarak, bu yönde Nevşehir Ticaret Borsası olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

NTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Ali Öbekli'de, görüşmenin ve ortaya çıkacak sonuçların iki ülke ticareti ve ekonomisinin büyümesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Türk İşverenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan ise dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, Nevşehir'in tarım, turizm ve ticaret  bakımından çok önemli bir merkez olduğunu belirtti. Özellikle Nevşehir Kabak çekirdeği'ni Almanya'da tanıtmak ve pazarını oluşturmak isteriz diyen Baklan, Türk İşverenler Derneği üyelerinin, Nevşehir ile ticaret yapması noktasında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladı.


Toplantı sonunda katılımcılara Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş tarafından kabak çekirdeği ve günün anısına el işleme Avanos çanağı hediye edildi.

Ziyarette, Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Alper Tunçbilek, Şakir Özsoy ve Genel Sekreter Uğur Aydoğan'da hazır bulundular.