Suriye'deki gerilimin hisse piyasalarında yarattığı çöküşten destek alarak rekor yükselişlere imza atan altının parlak günü kısa sürdü. Dün akşam üstü ABD'den gelen düşük konut verisinden etkilenen altının ons fiyatı düşüşe geçti. Bunun üstüne yükselen ABD hisseleri de düşüşü tetikledi.

1.410 DOLARIN ALTINDA

ABD hisseleri, Suriye'ye askeri müdahale olacağı söylentileriyle artan petrol fiyatları sonrasında enerji hisselerinin rallisiyle yükselişe geçti. Altının onsu haftanın son işlem günü yaklaşırken 1.410 doların altında işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 92.9 TL
Çeyrek altın 159 TL
Yarım altın 315.1 TL (09.00 itibariyle)

ALTIN FİYATLARI 2014'E KADAR YÜKSELECEK

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rogers, "Altın yaşadığı çöküşün ardından yeniden yükselişi görecektir. Ben yükselmesini bekliyorum" dedi.

Altın fiyatlarındaki dönemsel yükseliş trendin 2014'e kadar devam edebileceğini belirten Rogers, "Fakat altın alımı konusunda önümüzdeki yıl daha düşük fiyatları göreceğimizi ve yeni bir alım fırsatını yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Hali hazırda altınlarımı da satmıyorum" dedi.

Altın fiyatlarında gelecek yılın başından itibaren öngördüğü düşüşün gerçekleşmemesi halinde bile altın alımına devam edebileceğini belirten Rogers, "Önümüzdeki yıl altın fiyatları yükselse bile altın almayı düşünürüm" dedi.

- "Başkasını dinlemeyin bildiğinizi yapın"

Ünlü yatırımcı George Soros'la, dünyanın en çok kazandıran fonları arasında gösterilen Quantum Fund'ı kuran ve yöneten Rogers, yatırımcılara sadece en iyi bildikleri yatırım aracına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde küresel ekonomide birçok sorunla karşılaşılacağı öngörüsünde bulunan Rogers, "Eğer yatırım yaptığınız alanla ilgili fazla bilgi sahibi değilseniz, sadece gazete ve internet üzerinden okuduklarınızla yatırım yapmamanızı tavsiye ederim. Eğer yatırım yaptığınız şeyi siz, bizzat biliyor ve iyi tanıyorsanız yatırım yapabilirsiniz. Yakın zamanda başkalarının sözünü dinlemekten dolayı büyük kayıplar yaşanacak ve bundan fena şekilde zarar görenler olacak" dedi.