Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale,Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat olmak üzere bölgedeki toplam 13 ilin katılımıyla Konya'da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin ALTINIŞIK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nevşehir'i temsilen katıldılar.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin ALTINIŞIK ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cem GÜNDOĞDU, Serdar ALTUNTAŞ ve Erdem AKTAŞ 13 ilin katılımıyla 12.03.2016 tarihinde Tarım Bakanlığı’nın düzenlediği ortak akıl toplantısında, Nevşehir Milletvekillerinin de katılımlarıyla Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin AKLTINIŞIK patates, üzüm, kabak çekirdeği, fasulye hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e bilgi verdi. 

Nevşehirli Çiftçilerimizin elektrik ve tarım kredi kooperatifindeki borçları ve hacizli olmalı konusunda bilgi verdi, ayrıca Hüseyin ALTINIŞIK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ve Nevşehir milletvekillerimize patateste ton başı 50 TL teşvik çıkardıkları için teşekkür etti.  

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bunları ilgili müdürlerine tek tek not aldırarak çözüm bulacağına söz verdi. 

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin ALTINIŞIK Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa AÇIKGÖZ, Ebubekir GİZLİGİDER ve Murat GÖKTÜRK’E desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.