Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü' nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Nevşehir'in Ürgüp İlçesi Yeşilöz Köyünde tarlada doğrudan anız üzerine buğday ekimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , Ürgüp  İlçe Tarım Müdürlüğü , Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü konu uzmanları yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ yaptığı açıklama;

Toprağı işlemeden direk anıza ekim modelini yaygınlaştırmak amacıyla Konya Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile ortaklaşa bu projeyi yürüttüklerini, Dünyanın birçok Ülkesinde uygulanan bu projenin çalışmaları daha öncede İlimizin farklı bölgelerinde uygulanarak başarı sağlandığını ifade etti..

YILMAZ, bu projenin özellikle İlimizde hububat ekim alanlarının yoğun olduğu bölgelerde  yaygınlaştırılacağını bildirdi. Üreticilerimize bereketli bol verimli bir tarım sezonu temennisinde bulundu.

Bahri DAĞDAŞ Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü yetkilileri de;

Proje kapsamında diğer bölge İllerinde de bu çalışmayı sürdürdüklerini, Konya bölgesinde yaygınlaşmaya başladığını bu yöntem sayesinde üreticilerimiz hem zaman kaybından hem de emekten tasarruf sağlayacağını daha da önemlisi önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanacağını dile getirerek, bu uygulama ile ileriki yıllarda tarlada oluşan organik madde birikimi nedeniyle bitki ve besin elementleri daha da yarayışlı hale geleceğini ifade etti.

Daha sonra tarlada anıza doğrudan ekim sistemi uygulamalı olarak katılımcılara tanıtıldı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.