Konya Ovası Kırsal Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP)  ile Avanos İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından birlikte uygulanmakta olan "KOP Bölgesinde Örtü Altında Sürdürülebilir Tarım" projesi kapsamında, Avanos İlçesi Ayhanlar Köyünde, 1 çiftçiye 510 m² olmak üzere toplam 10 çiftçiye 5.100 m² örtü altı kurulumu yapılmıştır. Seraların toplam maliyeti 370.520 TL olup, % 70 KOP İdaresi Başkanlığı tarafından geriye kalan % 30'luk kısmı ise çiftçi katkısı ile gerçekleşmiştir.

      Programa Avanos Kaymakam Vekili Sayın Mehmet MARAŞLI, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ, Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Okan YILMAZ, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, Avanos Ziraat Bankası Müdürü Erdal KURT, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Teknik personeller ve Ayhanlar köyü çiftçilerinin katılımıyla tarla günü yapılmıştır.

      Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent ÇİFTÇİ " Büyük Ayhan ve Küçük Ayhan köylerinin, sera tarımı ve sebze ürünlerinin yetiştirilmesine uygun bir bölgedir. Büyük Ayhan köyünün 14.500 da ve Küçük Ayhan köyünün de 18.000 da olmak üzer, toplamda 32.500 da tarım arazisi mevcuttur. Bu iki köyümüzde 9.000 da alanında ağırlıklı olarak sebze üretimi yapılmaktadır. Bu seranın sahibi Dursun KAYA'ya ve diğer çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra Kaymakam Vekili Sayın Mehmet MARAŞLI konuşmasında; Bu projelerin bölge halkına, çiftçilerimize ve ilimiz Nevşehir'e hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundu.  

      Program kurulan seraların açılışı ve incelemelerin ardından sona ermiştir. İlçemiz ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını dileriz.