Antalya Expo Center’da, bu yıl 13-17 Eylül tarihleri arasında 8.’si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (Yörex), meşhur kabak çekirdeği, kuru üzüm, üzüm suyu, pekmez, köftür, un ile coğrafi ürünlerin tanıtıldığı Nevşehir  standı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu ağırladı.

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve beraberindekilerle fuar alanındaki illerin stantlarını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Nevşehir standını da uğramadan geçmedi. Stantta Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO), Nevşehir Ticaret Borsası(NTB), Ürgüp Ticaret Odası yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Bakan Çavuşoğlu'na, Nevşehir Kapadokya yöresine ait ürünler hediye edilirken, Nevşehir'in meşhur kabak çekirdeği ve kuru üzümü de takdim edildi.

Milletvekili Açıkgöz ile birlikte Nevşehir Stant görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Çavuşoğlu, "Bizden Nevşehir'e selam götürün" dedi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Yöresel Ürünler Fuarı ( YÖREX )'de Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlut Çavusoglu 'na Kapadokya 'mızın yöresel ürünlerini takdim ettik.YÖREX fuarında TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarciklioglu ile Nevşehir standımızı ziyaret ediyoruz. ‬‪"Tüm güzelliği ile Kapadokya sizi çağırıyor."


Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.