Aralarında Nevşehir Su Arıtma Tesisi’nin de bulunduğu 3 tesisin temeli,  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığı bir törenle atıldı.

3 tesisin temel atması için kürsüye gelen Bakan Eroğlu,  yiğitler diyarı olarak değerlendirdiği Nevşehir’e her geldiğinde büyük bir heyecan ve sevinç duyduğunu belirtti.
Bakanlığının Nevşehir’e kazandırdığı yatırımlara ilişkin olarak ayrıntılı olarak bilgiler aktaran Bakan Eroğlu, “Nevşehir'e Menba Kalitesinde İçme Suyu Sağlıyoruz” diyen  Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  42 milyon 748 bin liraya mal olacak içmesuyu arıtma tesisi ile Nevşehir’in içme suyu ihtiyacını güvence altına alacaklarını vurgulayarak “Nevşehir merkez başta olmak üzere Sulusaray, Nar ve Göre beldelerinin 2045 yılına kadar  içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Proje tamamlandığında yılda 14 milyon metreküp su arıtılacak. Nevşehir’ imize Menba kalitesinde içmesuyu sağlıyoruz”dedi. Nevşehir’e kazandırılacak bu tesisler ile birlikte 19.350 dekarlık zirai alanın suya kavuşacağını ifade eden Eroğlu, 7 bin dekar zirai arazide de  yenileme yapılarak yılda 11 milyon net gelir artışı elde edileceğini kaydetti.
Eroğlu, bakanlık olarak son 13 yıllık süre içerisinde bir dünya rekoru kırarak 3.5 Milyar fidan dikimini de gerçekleştirdiklerini belirterek bu oranı 2023 yılına gelindiğinde, dünyadaki her insan için bir fidan olarak 7 milyar adete çıkartmayı planladıklarını aktardı.
Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılacak 3 tesisin temeli  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Meydanında Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından atıldı.