Havaların bayram süresince soğuk geçmesi balıkçıların yüzünü güldürdü.Kuban Bayramı nedeniyle vatandaşların kırımız ete yöneldiklerini belirten Nevşehir Ekonomik Balıkçılık Sahibi Uğur Çevikler, vatandaşlar sağlıklı olmak istiyorsa sürekli kırmızı et tüketmemeli bunun yanında beyaz ette tüketmeli. Şuan fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 azaldı. Tam balık yeme ve depolama zamanı.

Bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi nedeniyle Karadeniz'de dibe kaçan palamut Kurban Bayramı öncesinde Nevşehir Ekonomik Balıkçılıktada tanesi 10-12 TL'ye satılıyordu. Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin artması ve Karadeniz'de yaşanan balık bolluğu nedeniyle 800 gram ile 1 kilo arasında değişen Palamut fiyatları 7,5 TL'ye kadar düştü.

Balıkların bol olması ve Kurban Bayramı dolayısıyla balık fiyatlarının yarı yarıya düşmesi, vatandaşları balıklara yöneltti. Çıkan balıklar ve balık fiyatları ile ilgili konuşan Ekonomik Balıkçılık balık Satıçısı Uğur Çevikler, sezona çok iyi başladıklarını, balık sıkıntısı yaşamadıklarını belirtti. Şu anda denizden çok sayıda çeşit balığın çıktığını vurgulayan Çevikler, "Balıkta herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece Kurban Bayramı'nda et bizi etkiledi. Tabi bayram fiyatları da yarı yarıya düşürdü. Çeşitlerimizin hepsinde yarı yarıya indirimimiz var. Vatandaşlarımız bilinçli olduklarından, kurbanı da kesmelerinin amacını bildikleri için balık pazarımız canlı şekilde çalıştı. Herhangi bir sıkıntımız yok. 1 Eylül'de küçük tekneler, 15 Eylül'de de büyük teknelerimiz balık tutmaya çıkmaya başladı. Şu anda balık sıkıntımız yok. Fiyatlarımız gayet ucuz. Vatandaşlarımız da ilgi duyuyor. Şu anda her kesime hitap edecek balıklar var. Bizim yoğunluğumuz arttı. Özellikle dışarıdan gelen insanlar buraya balık yemeye geliyorlar" diye konuştu.

Balık Fiyatları söyle 
Barbunya Balığı Ekonomik balıkçılıkBarbun 35 Tl iken 15Tl,
SarıkanatSarıkanat 35Tl İken 20Tl
ÇinekopÇinekop 25 Tl iken 14 Tl,
Palamut Balığı - Torik Ekonomik balıkçılıkPalamut 12,5 İken 7,50Tl,
İstavrit Ekonomik balıkçılıkİstavrit 20 İken 7,50,
Hamsi Ekonomik balıkçılıkHamsi 12,50 İken 5Tl Satılıyor

Tabi diğer balık çeşitlerimizin de fiyatları hemen hemen aynı seviyede sürüyor. Tezgahlarımız hem balık dolu hem de hepsi taze. 
Zaten balığın pahalısı veya ucuzuna bakmamak gerekir. Her balık yararlıdır. Önemli olan balık taze olsun. Balık taze ise gerisi önemli değildir. İnsanlarımız da şu anda balığın taze olduğunu bildiği için balık pazarına geliyorlar" dedi.


Ekonomik Balıkçılık
Uğur  ÇEVİKLER
http://ekonomikbalikcilik.com/

Haber: Şeyma ALPTEKİN - Bahar AĞAÇDELEN ( FİB Haber Muhabiri)