Sonbahar mevsiminin gelmesi ve av sezonunun başlaması ile Türkiye genelinde balık sezonun açılmasına bağlı olarak Nevşehir de de sezon açıldı.Sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte Nevşehir de de balık sezonu da canlanmaya başladı. 

Denizi olmadığı için İstanbul Samsun Rize ve Trabzon‘dan balık ihtiyacını karşılayan Nevşehir de balık sezonu yavaş yavaş hareketlenmeler başladı. Ekonomik Balık satıcısı Uğur Çevikler, Nevşehir de havaların soğuması ile balık satışına daha yeni başladıklarını söyledi.  

Balık avı sezonunun başlaması ile birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açılan ve ağlarını mavi derinliklere sarkıtan balıkçıların ağlarına takılan balıkların çeşitliliği ve bereketli oluşu sevindirdi.

Özellikle istavritin bu sezon Marmara Denizi'nde her zamankinden daha bol çıktığını dile getiren Nevşehir’in en eski balıkçılarından Ekonomik Balık & Et Restaurant İşletmecisi Uğur ÇEVİKLER "Uzun zamandan beri Özellikle istavritte sezon başı olmasına rağmen önceki sezonlara göre bolluk var. Bu bizi çok mutlu etti. İnşallah sezon böyle devam eder. Biz kazançlı bir sezon yaşarız ve vatandaşımız da ucuz balık tüketir." dedi.

Nevşehirde balık tezgahlarında istavritin kilosu 10 TL'den hamsinin kilosu ise 10 TL'den alıcısını bekliyor.

İletişim: Uğur ÇEVİKLER. 0 532 276 20 08. kayseri caddesi türbe yanı Nevşehir.
Ekonomikbalikcilik.com.