NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkezinde bankalar ile maaş anlaşması biten okul ve kurumlar yeni banka anlaşması için düğmeye basıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Bilindiği üzere bankalar kamu çalışanlarının maaş - ücret ve diğer ödemelerini üstlenmeleri karşılığı çalışan sayısına, aylık bankaya aktarılan meblağ yüküne göre çalışan kişilere kişi başı anlaşma süresine bağlı promosyon adı altında nakit ödeme yapmaktadır. Türkiye Kamu-Sen'in yetkili olduğu dönemde Ülke memurlarına kazandırdığı en önemli kazanımlardan bir tanesi olan Promosyon ödemeleri kamu çalışanları için önemli bir nakit dönüşümüdür.

Bugün itibari ile hız kazan promosyon anlaşmasında İl merkezi okul ve kurumlarda çalışan eğitimcilerden, promosyonun nasıl ve ne şekilde dağıtılması ile ilgili görüş alınırken ağırlık olarak öne çıkan şıklar şunlar; Banka anlaşmasını her okul ve kurum kendisinin yapması, Banka anlaşmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapması, Peşin dağıtılması ancak sonradan gelen kişilere promosyon ödenmesi için bankadan alınacak toplam paranın %10'u  anlaşma bitiminde çalışanlara yeniden eşit şekilde dağıtılması için Havuz oluşturulması, Alınacak Promosyonun Altı aylık taksitler halinde dağıtılması, Alınacak Promosyonun aylık taksitler halinde dağıtılması. 15 Şubat 2014 tarih itibari ile İl Merkezinde anlaşması sona erecek olan  29 okul ve kurumun  anlaşması yenilenmek zorunda. Sendika olarak katılacağımız promosyon toplantısında İdari Mahkeme kararlarını da dikkate alarak eğitim çalışanlarına en iyi şartlar ve banka tercihi ile ilgili tüm gayretimizi göstereceğiz” ifadelerinde bulundu.