Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Kaplan ve Orhanlı beldesinden gelen patates üreticisi çiftçiler TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun sağladığı görüşme Grup Toplantısı sonrasında mecliste gerçekleşirken, görüşmede çiftçiler Başbakan Erdoğan’a yaşadıkları sıkıntıları anlatma fırsatı buldular. Çiftçiler çözüm noktasında isteklerini Başbakan’a ilettiler. Başbakan Erdoğan çiftçileri dikkatlice dinleyerek danışmanlarına talimat vererek sorunla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çalışma olacağını söyledi ve çiftçilerin hazırladıkları raporu teslim aldı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile patates üreticilerini temsilen ise Orhanlılı çiftçi Doğan Öşür görüştü. Öşür, Başbakan Erdoğan’a patatesçilerin son dönemde hem ürün fiyatı hem de Pazar konusunda ciddi sıkıntılarının olduğunu, tarımsal sulamada enerji maliyetlerinin karşılamada güçlük çektiklerini ve ekonominin patatese bağlı olduğunu aktararak zor durumdan kurtulmaları için kendilerinden destek beklediklerini söyledi.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise değerlendirmesinde şunları söyledi: “Patates üreticilerimiz bu yıl hem ürünün Pazar bulamaması hem de çok düşük fiyatlarda seyretmesi nedeniyle üreticiler, esnaflar ve vatandaşlar ekonomik olarak çok zor durumdadır. Üretim için yer altı suyu kullanıldığı için enerji maliyetleri de oldukça yüksek külfetler tutmaktadır. Niğde ekonomisi büyük oranda patates ürününe bağımlıdır. Sorunları biliyoruz ve çözümü noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Orhanlı’dan gelen çiftçilerimizi Başbakanımızla görüştürdük çiftçilerimiz sorunları doğrudan aktarma fırsatı buldular. Sonucun üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Görüşmede Orhanlılı çiftçilere Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli, Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç ve Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan da eşlik etti.