Ürgüp Başdere’de Rüzgar Enerjisi(Rüzgar Gülü) Projesi Çalışmaları Başladı

 

Ürgüp ilçesine bağlı Başdere kasabasında Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından olan Rüzgar Enerjisi(Rüzgar Gülü) Projesini hayata geçirebilmek için Başdere Belediyesinin çalışmaları devam ediyor.

Konu hakkında FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman;Gelişen teknoloji ile beraber artan maliyetler, ekonomimizi güçlendirmek,maliyetleri en aza indirgeyebilmek, kendi üretimimizi gerçekleştirebilmek düşüncesiyle, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından olan  Rüzgar Enerjisi(Rüzgar Gülü) Projesini hayata geçirebilmek için Belediyemizce gerekli girişim ve çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Bu Proje için gerek Ülkemizdeki örnekler,,gerekse de Yurtdışındaki projeler incelenerek ilgili firmalarla gerekli görüşmelerimiz devam etmekte olup, Projemizin gerçekleşmesi durumunda Tarım Beldemiz Başdere büyük bir ivme yakalayacaktır dedi.

Başkan Karaman özellikle kasabamızın sert ve süreklilik arz eden Temiz enerji kaynağı rüzgardan istifade ederek hayata geçirmek adına ilk fizibilite çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz eğer düşüncelerimiz gerçekleşirse Başdere ile başlayan örnek çalışmamız bir çok yere örnek model oluşturacaktır dedi.