NEVŞEHİR(MHA) Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı, yürürlüğe girdi.

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler, başvurusunu projeleriyle birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerine yapabilecek.

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler, projeleriyle birlikte 27 Ocak 2014 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Destekleme kapsamına alınan başvuru konuları ise şöyle sıralandı: “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesislerinin yapımı, alternatif enerji kaynakları kullanılan yeni seraların yapımı, tarıma dayalı yatırım tesislerinde kullanılmak üzere alternatif enerji kaynağı tesislerinin yapımı, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri.” 

Bakanlığın ekonomik yatırımlar için gerçek kişi başvurularında 300 bin, tüzel kişi başvurularında 800 bin liraya kadar olan yatırımların yüzde 50’sini destekleyeceği vurgulanarak yatırım projelerinin tamamlanma tarihinin ise 1 Aralık 2014 olarak belirlendiği ifade edildi.