Genel kurulda yönetim kurulu başkanlığına Sayın Seyit KOCA ( Ankara - Ko-Bims) Yönetim kurulu başkan yardımcılığına Sayın Yılmaz ÖZALTIN ( Nevşehir - Nevbims ), üyeliklere Sayın Özgür DOĞAN ( Kayseri - Erkutbims ), Sayın Ethem TANRIVER ( Erzurum – Kaleblokbims) , Sayın Serhat SONUGELEN ( Nevşehir - Teknobims) seçildiler.

 

Genel kurul sonucunda Sayın Seyit KOCA konuşma yaparak bütün üyelere teşekkür etti. 2013 – 2015 döneminde görev alacak yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte çalışmalara devam edeceğini belirtti.

 

Bims Sanayicileri Derneği;

 

2005 yılında kurulmuş sektöründe tek sivil toplum örgütüdür. BSD olarak TOBB Toprak Sektör Meclisi üyeliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Toprak Teknik komitesi üyeliği, İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayicileri derneği denetim kurulu üyeliği, TSE Ayna Komitesi üyeliği, CEN/TC 125 kagir birimler komitesi uluslar arası delegesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı YAMTEK ( Yapı Malzemeleri Teknik Kurulu ) üyeliği, İNTES meslek standartları kagir birimler soru hazırlama komite üyeliğinde bütün sektörü temsil etmektedir. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi POMZAMER Başkanı Sayın Prof. Dr. Lütfullah GÜNDÜZ’ ün çalışmalarında paydaş olarak destek vermektedir. Kurulması düşünülen Nevşehir Üniversitesi Pomza Araştırma ve Geliştirme Merkezinin çalışmalarına katkı verecek ortak olarak bulunmaktadır. Tüm Türkiye’ ye dağıtılan BİMSADERGİ adı altında yayınladığımız sektörün danışma ve bilgilendirme kaynağı olan dergimiz giderek güçlenmekte ve hedeflenen 5000’ lik tirajına 2013 yılında ulaşacaktır.

 

2013 yılı çalışmalarında Enerji Verimliliği çalışmaları, Yangın yönetmeliği revizyon çalışmaları, TS 825 revizyon çalışmaları, Enerji Verimliliği Strateji belgesi, TOBB toprak sektörü raporu yayınlanması, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknik komitesi çalışmaları, CEN TSE uluslararası komite çalışmaları ( yurtiçi ve yurtdışı), İNTESLE birlikte yapılan çalışmalara destek verilecek, üyesi olduğumuz İMSAD komite çalışmalarına katılarak Bims Sanayicileri Derneğini temsil edilecektir.

 

Üyelerimizin sosyal konularda birlikteliğini sağlamak ve onlara destek vermek en büyük amacımızdır. Daha güçlü bir BSD yaratmak, daha fazla katkıda bulunmak için çalışacağız. Hedefimiz bütün Türkiye’ de üretim yapan arkadaşları BSD çatısı altında toplamak olacaktır. Etkin, paylaşımcı, üniversitelerle birlikte çalışan, ülke istihdam politikasına hizmet eden kuruluş haline gelmek en büyük amacımız olacaktır.

 

2013 yılının ülkemize, milletimize, bütün sanayicilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, bizleri bu göreve getiren bütün üyelerimize teşekkür ederiz.