Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında  Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkındaki 2016/13 No'lu Tebliğ 29 Nisan 2016 tarih ve 29698 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ "Tarımsal sulama, suya gereksinim duyan tüm sektörler içinde suyun en çok kullanıldığı alandır. Bu nedenle tarımsal üretimin arttırılması ve çeşitlendirilmesinde büyük önem arz eden suyun, tarım sektöründe daha dikkatli kullanımı, çevre ve gıda güvenliği açısından önem taşımaktadır. Sürdürülebilir bir temelde tarımsal sulama ve gerekli hizmetlerin sağlanması, su kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi  zorunlu kılmaktadır. Bununla birlikte artan nüfusun beslenmesi, tarıma dayalı sanayinin hammadde ihtiyacının karşılanması, tarım sektörünün milli hâsıladaki payının artırılması, tarım alanlarındaki üretim artışına bağlıdır. Birim alandan elde edilen tarımsal üretimin artırılmasında en etkili unsurların başında sulama gelmektedir. Sulu tarım ile tarımsal gelirler yaklaşık 5–6 kat artmaktadır. İlimiz gibi yıllık yağış ortalamasının 400 mm. olduğu bir bölgede mevcut kaynaklarımızın ekonomik olarak kullanımı, daha fazla alanın daha az gübre ve enerji kaynağı ile sulanarak daha fazla verim alınmasına olanak sağlaması yönünden önem taşımaktadır" dedi.
Üreticilerin sulanacak alana ilişkin iklim koşulları, toprak yapısı ve bitki deseni göz önünde bulundurarak hazırlayacakları  sulama sistemi projeleri ile13 Haziran 2016  tarihine kadar  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne  başvuru yapmaları gerektiğini bildiren YILMAZ üreticilere sulama sistemlerini modern basınçlı sulama sistemlerine dönüştürmesi yönündeki bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.