Nevşehir OSB si adeta Geçti Borun pazarı sözünü dillerde söyletirken , Çin’den sonra şimdide Araplar Bor'a Yatırım Yapıyor.Niğde Ticaret ve Sanayi Odası çalışmaları kapsamında Çinlilerin girişiminden sonra Araplarda Bor OSB'ye yatırım yapmak için girişimde bulunmaya başladılar.Bu durum kamuoyunda Nevşehir Sanayicisinin ne denli sahipsiz bırakıldığının en açık göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ses getiriyor...

Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile Astra Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Holding bünyesinde bulunan Bor OSB’de Astranova İlaç Fabrikasının Yöneticileri Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin amacı Bor Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Suudi Arabistan menşeli Astra Holding’in İlimizde yeni yatırımlar yapmak istemesi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Âlim Barut; “Mevcut yatırımınız bizi mutlu etmiştir. Yeni yatırımlar yapacak olmanızda bizim için ikinci bir sevinç kaynağı, bundan dolayı Niğde Valisi olarak çok teşekkür ediyorum” dedi.

Suudi Arabistan menşeli Astra Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali M.A-Mezrawi’de ziyarette şunları söyledi; “Bize göstermiş olduğunuz yardımlar ve desteklerden dolayı bende size teşekkür ediyorum. İlaç, Tarım, Maden, Döküm Demiri, Çelik Konsol, Petro Kimya ve farklı Sanayi alanlarında çok farklı sektörlerde 11 Ülkede 62 coğrafik alanda yatırımlarımız devam ediyor. Yatırımlarımızdan bir kısmını buraya getirmeyi düşünüyoruz. Sizlerin destekleri olmadan da başarılı olamayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Biz her zaman destek veriyoruz ve vereceğiz diyen Vali Barut; “Biz istiyoruz ki bu ekonomik bir faaliyet sizde kazanın bizde kazanalım. Burada yatırım yapılması istihdamı artırır, bize büyük fayda sağlar, yeni değer üretiyor. Bundan tabiî ki gelen gruplarda kazansın bizde kazanalım. Zaten iktisadi kuralda budur. 

Buraya yapılacak yatırımların altyapısı bizden ve çevremizden karşılanabilir. Zaten çevremiz çok geniş ve yakın. Niğde Üniversitesi ile ilgili şöyle gelişmeler var; Üniversitemizde Tekno Park kuruyoruz, Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Teknoparktan İlimize yatırım yapmak isteyenler istifade edebilecekler. Ayrıca Tarım Bilimleri gelecek yıl öğrenci alacak. Ziraat Fakülteleri içerisinde İngilizce eğitim alacak olan Türkiye’de tek yer olacak. Bu sebeple de Üniversitemiz sanayi işbirliği açısından daha donanımlı olacaktır” diye konuştu.