Eşitlik sonrasında başkan adayları ile görüşen İlçe seçim Kurulu yetkilileri önce adaylara seçimlerin iptal edileceğini ve ileriki bir tarihte tekrarlanacağını söyledi.

OYLARDA EŞİTLİK GÖK VE ÇELEBİ 132 OY ALDILAR"

Bunun üzerine borsa binasından çıkarak gazetecilere basın açıklamasında bulunan Başkan adayları Gök ve Çelebi eşitlik nedeniyle seçimlerin iptal edildiğini ve 1 ay içerisinde tekrar yapılacağını duyurdu.

Bu açıklamadan yaklaşık 30 dakika sonra tekrar adayları seçimlerin yapıldığı borsa binasındaki salona davet eden İlçe seçim Kurulu yetkilileri seçim sonucunun kura ile belirleneceğini açıkladı.

Her iki başkan adayı da eşit oy alınca 26 kişi içinden 14 kişilik borsa meclisini belirlemek için kuraya geçildi.

Eşitlik bu defada  Kurada her iki adayın listesinden de 7'şer kişi oda meclisine girmeyi başardı. Yedek meclis üyelerinin belirlenmesi için yapılan kurada da eşitlik yine bozulmadı.

 

"EŞİTLİK KURA İLE DE BOZULMADI"

 

Bunun üzerine 14 kişilik borsa meclisinin belirlenmesi için kura çekimine gidildi. Kurada her iki adayın listesinde yer alan 26 kişinin isimleri tek tek yazılarak bir torbaya atıldı ve kura çekildi.

Bu kurada Tuncer Gök'ün listesinde yer alan 7 kişi ve Mustafa Çelebi'nin listesinde yer alan 7 kişi oda meclisine girmeye hak kazandı. Bu eşitliğin ardından oda meclisi yedek üyelerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Burada da her iki adayın listesinde yedek üye olarak bulunan isimler tek tek torbaya atılarak kura çekildi. Bu kura çekiminde de eşitlik bozulmadı ve her iki adayın listesinde yer alan 7'şer kişi oda meclisi yedek üyeliklerine seçildi.

 

Kura çekimlerinin ardından Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Üyeleri şu isimlerden oluştu: Mehmet Kavak, Sunay Özdemir, Özcan Bıyıklı, Alper Tunçbilek, Besim Aslanoğulları, Murat Yolgösteren, Ata Un Fabrikası, Reisoğulları, Özcan Ahap, Fatih Un Fabrikası, Dursunoğulları, Mahmatlar Un Fabrikası, Kızılırmak Un Fabrikası, Ziya Yüksel.

 

Oda meclisine kura ile giren şirketlerden birinin ortağı konumundaki Tuncer Gök'ün ortağı bulunduğu şirketin kendisini yetkilendirmesi durumunda oda meclisine girme şansı bulunurken mecliste Mustafa Çelebi'nin ortağı olduğu herhangi bir şirket bulunmuyor.

"PEKİ BORSA SEÇİMLERİNDE ŞİMDİ  NE OLACAK"

Nevşehir Ticaret Borsası seçimlerinin tamamlanmasının ardından her iki adayında 30 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'a kadar İlçe seçim Kurulu'na itiraz hakkı bulunuyor. Şayet her iki adayda itirazda bulunmazsa kura ile seçilen meclis üyeleri bir araya gelerek hem oda meclis başkanını hem de oda yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanını seçecek. İlçe seçim Kurulu'na itirazda bulunulması durumunda ise kurul itirazı 1 gün içerisinde değerlendirerek karara bağlayacak.Seçimlerin yenilenme şansıda bulunuyor. Her şey yarın belli olacak …