Ticaret Borsası Seçimleri Yarın

Nevşehir Ticaret Borsası’nın organ seçimleri yarın (29.06.2013) saat 09.00-17.00 arasında Ticaret Borsası Kompleksi’nde yapılacak.

Meclis üye seçimlerinin kesinleşmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Genel Kurul Delegeleri ile Disiplin Kurulu Üyelerinin seçimi de 31 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 11.00 – 14.00 arasında aynı yerde yapılacak.

Borsa seçimlerinde Tuncer Gök Sarı renkli pusula,Mustafa Çelebi de Beyaz renkli oy pusulası ile yarışacaklar.Memleketimiz ve Borsamız için hayırlısı olmasını diliyoruz.

 Nevşehir Ticaret Borsasın’da Seçim Zamanı...

Nevşehir Ticaret Borsasında yapılacak seçimler öncesinde bazı şirketlerin borsa tüzüğüne uygun olmadıkları gerekçesiyle üyeliklerinin iptal edilmesi ve seçimlerde oy kullanamayacak olmaları son dönemin en dikkat çeken olayı oldu. Bu isimler arasında Borsa Başkanı Tuncer Gök’e destek veren Bekir Paslanmaz ve İbrahim Salaş gibi isimlerin bulunması da gözlerden kaçmayan bir ayrıntı oldu.

Nevşehir Ticaret Borsası adaylığı konusunda diğer aday Mustafa Çelebi’ye nazaran seçim çalışmalarına geç başlamak durumunda kalan Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, 3 aylık zaman zarfında Kalaba, Mahmat, Derinkuyu, Kozaklı, Acıgöl, Zahire Pazarı, Avanos, Hacıbektaş gibi yerleşim merkezlerinde bulunan borsa üyelerini tek tek gezdi.

Çelebi’nin ise seçim çalışmalarına 1 yıl önceden başladığı biliniyor.

Şu ana kadar yapılan açıklamalara bakıldığında, Borsa Başkanı Tuncer Gök’ün, Nevşehir Ticaret Borsası çatısı altında yapılan hayvan pazarı, Gıda Tahlil Laboratuarı ve Soğuk Hava deposu çalışmalarının üzerine yeni dönemde yeni projeler ekleneceğine vurgu yapıldı. Gök, yeni dönemi Ustalık dönemi olarak nitelerken, bir dönem daha borsa üyelerinden yetki istedi.

Öte yandan Ticaret Borsası başkanlığının üyeleriyle daha yakın ilişkiler içerisinde olması gerektiğine değinen Borsa Başkan adayı Mustafa Çelebi ise, yeni dönemde Kabak Çekirdeği ve hububat alım satımı yapan üreticilerin sorunların yanı sıra un fabrikaların üvey evlat muamelesi görmekten kurtarılacağına dikkat çekti.

Yaklaşık 280 dolayında üyenin bulunduğu Nevşehir Ticaret Borsasında bu üyelerden 30-40’nın seçime katılamayacağı hesaplanıyor. Buna göre 130’un üzerinde oy alabilen adayın seçimi kazanması muhtemel görünüyor.

Ticaret Borsası konferans salonunda yapılacak olan Nevşehir Ticaret Borsası Seçiminin sonuçları özellikle Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığı seçiminin ardından daha ayrı bir önem kazanmış durumda.

Zira, bu seçime müdahil olacaklarını açıklayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Arif Parmaksız ve ekibinin bizzat seçime katılan bütün üyelerle seçim salonuna girmeden el sıkışıp oy isteyeceği gözleniyor.

Ak Partili Milletvekilleri tarafından desteklenen Ticaret ve Sanayi odası Başkan adayı Yakup Zağlanmış’ın ticaret odası seçimlerini kaybetmesinin ardından Borsa Başkanı Tuncer Gök’ün Seçimi kazanıp kazanamayacağı Nevşehir kamuoyunun da merak ettiği öncelikli konu halinde.

Sadede gelelim;

Anadolu’da pöçük diyorlar kuyruğa.. Yarın NTB’de dananın pöçüğü kopacak. Borsada pöçük, her açıdan oldukça yağlı! Mücadele bunun için...

 

—DÖRT DÖRTLÜK—

Kimse farkında değil söküğün

Altındaki bilinmiyor köpüğün

Peşinde herkes yağlı pöçüğün

İtişirken altında kalmayın göçüğün