NEVŞEHİR(MHA) Resmi Gazetede yayımlanan 'Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik yürürlüğe girmiş olup Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma İzni almaları gerekmekte.

Konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Çalışma İzni almak isteyen satıcıların; Esnaf ve sanatkarlar odası veya Ticaret odasından alacakları kayıtlı olduklarına dair belge, Şirketlerde şirketin kuruluşunu gösterir Ticaret sicil Gazetesi

İl/İlçe Müdürlüklerinden alacakları işletme tescil belgesi, İşletme kiralık ise kiralama sözleşmesi, Nüfus cüzdan sureti ile birlikte bağlı oldukları Mülki Amirliğe müracaat etmeleri gerekmekte.

Nevşehir Merkez İlçeye bağlı Belde/Köylerde ikamet eden satıcıların 02 Kasım2015 tarihine kadar Nevşehir Valiliğine müracaat etmeleri gerekmekte olup, 24 Kasım2015 tarihine kadar da işletmelerinde yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamak zorundalar.

Diğer İlçelerde ikamet eden satıcılar ise yukarıda belirtilen belgelerle birlikte bağlı oldukları Kaymakamlığa müracaat ederek İlçe Müdürlüklerinin belirleyeceği tarihe kadar işletme kontrollerini yaptırmaları gerekmekte.

İşletmelerde yönetmeliğin 10 uncu maddesi gereği, İl/İlçe Müdürlüklerince işletme kontrolleri yapılan ve 'İşletme Uygunluk Raporunu' tanzim edilen satıcılar, eğitim programına katılacak olup, işletmelerinde yönetmelikte belirtilen özellikleri sağlamayan müracaat sahiplerinin müracaatları dikkate alınmayacak.

Yönetmeliğin 13 üncü maddesi gereği, 01 Aralık 2015 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda, saat 09.00'da Nevşehir Merkez ve İlçelerinden başvurusu ve işletmeleri uygun görülen tüm satıcılara 'Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcılara' eğitim verilecek. ​