Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, Borsa  Seçimleri için iddiasını ortaya koyarken Borsamız İçin “Köklü Değişim, Gelişim ve Büyüme” sözü verdi…

Bölgemizde yetişen meşhur kabak çekirdeğimizin gerçek değerine ulaşması için markalaşmaya gidilmesi gerektiğini belirten Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, Kabak Çekirdeğinin Bölgemizde yaşayan çiftçiler için alternatif bir gelir kaynağı olacağı için çok önemli olduğunu ifade etti.Çelebi ayrıca Meşhur Kabak çekirdeğimizdeki sıkıntıların çözümü için sektöre devlet desteği verilmesi önerisinde bulunuyor.

Çerezlik kabak üretiminin Nevşehir’in merkezinin yanı sıra Ürgüp, Derinkuyu, Acıgöl, Gülşehir ilçeleri ile Avanos ilçesinin bir bölümünde de yapılmakta olduğunu dile getiren Çelebi , çerezlik kabak çekirdeği üretiminde ve ismiyle markalaşaması için ilimiz Nevşehir’in Türkiye’de lider konuma getirileceğk çalışmaların yapılacağını söyledi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Çelebi konuşmasında, Nevşehir ve bölgemizin en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu, bu alanda projeler geliştirerek çiftçilerin ürünlerinin gerçek değerlerini bulması yönünde çaba harcadıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bölgemiz coğrafya olarak eşsiz bir bölge. Buna bağlı olarak da yetiştirdiğimiz ürünler eşsiz. Biz burada tonlarca patates,buğday,Arpa,Kabak,Şekerpancarı,Kayısı yetiştiriyoruz. Tabi en ünlü ürünlerimizden biriside şüphesiz kabak çekirdeğimiz. Oda üyelerimizin teveccühleri ve Allahın izniyle Borsa Seçimlerinde ekibimizle birlikte gelirsek, Bu ürünlerimizin hak ettikleri değerleri bulması ve markalaşması için hazırladığımız projeleri uygulamaya sokacak çalışmaları başlatacağız dedi. Çelebi Nevşehir ile anılan Kabak Çekirdeğimizin çevre illerce anılması ve elimizden gidecek korkusu yaşamaktansa Nevşehirle markalaşan bir değer haline getirecek çalışmaları yürüteceğiz dedi.



“Malum artık seçim süreci hızla ilerliyor. İnanın şuan Acıgöl de, Derinkuyu da, Kozaklı da, Gülşehir de, Ürgüp ve Avanos ilçemize bağlı Mahmat,Kalaba,Topaklı,Çalış gibi beldelerimizde gönüllü olarak Borsa seçimlerinde bizlere destek veren çalışmalar yapıldığını duyuyoruz.Malum bizzat şahsım ve ekip arkadaşlarımızla birlikte Borsa üyelerimizi teker teker yerlerinde ziyaret ediyoruz. Bu süreçte seçim sahasında çalışma yapan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.



Bizim amacımız belli konuşmamda şunun önemle bilinmesini istiyorum Biz Siyasete soyunmadık. Böyle bir düşüncemizde asla yok… Bizim seçimlerimiz malum Oda seçimleri bu haseplede,Nevşehir İş Dünyasının bu seçimlerde kendisine inandığı güvendiği ve temsil etmesini arzu ettiği şahsa oyunu verecek. Her zaman söylüyorum ve diliyorum ki kazanan Nevşehir olacak. Biz ne makam nede koltuk davası gibi bir şan şöhret peşinde değiliz hiçbir zamanda olmadık olmayacağız.Bizim tek arzumuz Borsamıza kayıtlı üyelerimizin bu alanda Sektörel firmaların sorunlarının çözümü önlerinin açılması devlet desteği gibi konularda onlara gerekli desteği sağlamak .

Yeni dönem seçimimizin ülkemize, ilimize ve bütün üyelerimize hayırlar getirmesini dilerim. Bu vesile ile seçimlerde aday olan diğer arkadaşlarımıza da başarılar dilerim." Dedi.