AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Başbakan Binali Yıldırım´ın çiftçilere yönelik açıkladığı afetten zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl ertelenmesiyle ilgili kararın Resmi Gazetede yayımlandığını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın açıklamalarından sonra detaylarının Resmi Gazetede yayımlanmasını beklediğimiz çiftçi borçlarıyla ilgili Bakanlar Kurulumuz gerekli kararı aldı ve alınan karar Resmi Gazetede yayımlandı. Başta kuraklık olmak üzere, sel, don, samyeli, aşırı kar yağışı, fırtına, dolu, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetleri sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek ve tüzel kişilerin borçları ertelendi" dedi.

ÇİFTÇİ 1 AY İÇERİSİNDE BAŞVURU YAPACAK

Milletvekili Açıkgöz, Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda il ve ilçelerde hasar tespit komisyonları kurulacağını ve komisyonların zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesiyle ilgili çalışmalarına başlayacağını ifade ederek, "Ürünleri, hayvan varlıkları veya tesisleri en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerimizin borçları bir yıl sureyle ertelenecek. Hasar tespit komisyonlarımızın kararlarından itibaren çiftçilerimizin 1 ay içerisinde kararla birlikte kredi kullandıkları yere başvuru yapmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz bugünden itibaren bağlı oldukları il veya ilçe tarım müdürlüklerine erteleme için belirlenen takvim doğrultusunda başvuru yapabilirler. Çiftçimizin yüzünü güldüren ve yanında yer alan Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu yetkililerine teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin afetlerden gördükleri zarar sonrasında bizlerden talep ettikleri önemli bir konuyu yerine getirdik. Alınan karar tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.