Ak Parti Aksaray İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı yazılı yayınladığı basın bildirisinde, Bakanlar Kurulunun yayımladığı genelge kapsamında, Kuraklık ve diğer tabi afetlerden zarar gören üreticilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredilerinin bir yıl süreyle ertelenmesi için başvuruların Haziran ayı içerisinde başlayacağını belirterek şunları söyledi.
 
            İlimizde ve Ülkemizde de önemli derece hissedilmeye başlanan kuraklık ve diğer Tabi Afetleri de kapsayacak şekilde 13 Mayıs 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından Kuraklık genelgesi yayınlanmıştır. Bakanlar Kurulunun 2014/6355 sayılı kararları gereğince yayımlanan genelge kapsamında Kuraklık ve diğer tabi afetlerden zarar gören tarım üreticilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecektir.
 
            2013 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarından itibaren düşen yağış miktarında uzun yıllar ortalamasına göre önemli düşüş olduğunu belirten İl Başkanı Yıldırıcı, her ne kadar Ocak, Şubat ve Mart 2014 aylarında düşen yağış miktarı ortalamalara göre normal olsa da Nisan ve Mayıs ayında düşen yağış miktarı oldukça düşüktür, dedi. Bu yıl yağışların diğer yıl ortalamalarına göre düşük olması, ilimizde Tarımsal Kuraklığın görülmesine ve özellikle sulanmayan ekili alanlarda önemli derecede verim kayıplarına sebep olmaya başlamıştır. Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan Kuraklık Genelgesine istinaden, ilimizde İl Hasar Tespit Komisyonu kurulmuş ve 21.05.2014 tarihinde toplantı yapılarak kuraklık çalışmalarının nasıl yürütüleceği hakkında kararlar alınmıştır. Borçların ertelenmesi için 02.06.2014 – 04.07.2014 tarihleri arasında kuraklıktan zarar gören üretici ve çiftçilerimizin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müracaatları alınacak akabinde, üreticilerimiz ve çiftçilerimiz bir ay içerisinde borçlu oldukları Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat ederek borçlarının ertelenmesini isteyeceklerdir.
 
            Borçların ertelenmesi için üretici ve çiftçilerimizin 02 Haziran 2014 – 04 Temmuz 2014 tarihleri arasında hem İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerine Hem de borçlu oldukları Ziraat Bankası ve Tarımsal Kredi Kooperatiflerine başvurmaları gerekmektedir, dedi.