Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan TSE tarafından yayınlanan COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ hakkında bilgiler verdi.

Aydoğan açıklamasında “Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından sanayi işletmelerinin Covid-19 ile mücadelesinde rehber olacak olan "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" hazırlanmış olup, Kılavuz, sanayi kuruluşlarının Covid-19 ile mücadelesinde hijyen ve enfeksiyon önlemede rehber olacak niteliktedir. Kılavuz ile beraber tüm sektörlerdeki sanayicilerin enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürleri hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmakta olup, getirilen tedbirlere uyum sağlayan sanayi kuruluşlarının TSE tarafından yapılacak denetimleri başarı ile tamamlamaları durumunda uluslararası bir kalite belgesi şeklinde "COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi" verilecektir.” dedi.

Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda TSE tarafından yapılacak ve sanayicilere önemli avantajlar sağlayacak bu belgelendirme ile ilgili detaylara ve başvuru evraklarınahttps://www.tse.org.tr adresinden ulaşılabilmektedir.