Düzenlenen Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL, TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, Nevşehir Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih AÇIKGÖZ,  Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin GÜNEŞ,Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet TURHAN,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, İl Müdürü Yardımcısı Gürol ÇETİN, Şube Müdürleri , İlçe Müdürleri, Teknik personeller, haksahibi üreticiler ile misafirler katıldı.

 

 

Törende Açılış Konuşmasını yapan Gıda ,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ;

" Dağıtımını yapacağımız bu damızlık koçlar gibi projeler sayesinde  beklide tüm sürülerimizi saf ırk haline getirecez. Böylece döl,et, süt ve yapağı verimimiz artacak ve   meralarımızdanda  daha  iyi istifade  edeceğiz. . Bu projeyi 2010 yılından itibaren uyguluyoruz . Projenin uygulama  süresi 5 yıldı, ancak devamını getirmek için gayret sarfedeceğiz" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER yaptığı konuşmasında özetle ; Nevşehirlilere;    Milletvekilleri , Valilik , Belediye , bürokrasi ve Müdürlüklerle koordineli olarak daha güzel müjdeler açıkklayacaklarını söyleyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK  yaptığı konuşmasında;

" Güzel bir iş için buradayız. Biz ülkemizi İmar etmek, güzelleştirmek, yaptığımız işlerden daha iyi verim alabilmek için yollar arıyoruz. Çiftçilikle uğraşıyoruz, o halde daha iyi verim  alalım,  daha iyisini yapalım . Birlikte el ele bu ülkeyi daha iyi noktalara getireceğiz " dedi.

 

Nevşehir Milletvekili Erdal FERALAN yaptığı konuşmasında;

" Bugün burada damızlık  koç dağıtımı sebebiyle bir aradayız. Bu sene de 21 adet  koç dağıtılıyor  ve tamamı  hibe şeklinde. Siyasetin amacı insanların  mutluluğudur, buda gelir kapısı, kazanç kapısı, iş ortamı sağlamakla olur. 2002 den bu yana  çiftçilerimize  565 Milyon TL  hibe desteği verildi.  Hayvancılıkla ilgili olarak  2002 de 456 bin TL destek verilirken  2012 itibariyle 12,7 milyon TL destek verildi yani 26 kat bir artış sağlandı.  Üreticilerimizde artık   çağa ayak uydurarak ürertimlerini daha modern ve verimli hale getirmelidirler. Biz üretim yapan çiftçilerimizin yanındayız ve her projenin arkasındayız. Bu vesileyle üreticilerinize hayırlı kazançlar dileyerek hayırlı olsun" dedi.

 

Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN  yaptığı konuşmasında;

Güzel bir hizmetin ifasi için burdayız, daha birçok güzel hizmetler  için biraraya geleceğiz. Hayvancılıkta   modern   tekniklerin uygulandığı bir dönemdeyiz,  devletimizde üreticilerimizin daha iyi faaliyet göstermeleri için önlerini açmakta . Bizler de  bu projelerin bir ayağını burada gerçekleştirerek damzılık koçları dağıtacağız. İlimizde 100.000 in üzerinde  küçükbaş hayvan potansiyeli var. Hayvancılığımız bu projelerle   daha kaliteli ve daha iyi verim alınabilir duruma gelecektir. Üreticilerimizden, hayvancılığımızın kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacak şekilde bu hayvanlara sahip çıkmalarını istiyor ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından 21 adet Damızlık koç Nevşehir Merkez, Avanos, Ürgüp, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçesi küçükbaş hayvan üreticilerine  teslim edildi.