NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Güçlü, havaların soğumaya devam ettiği ve kar yağışının beklendiği bugünlerde Nevşehir ve yöresindeki çiftçilerin depolardaki ürünlerin muhafazasına dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Nevşehir ve yöresinde bu yıl tarım sezonunda özellikle patateste rastlanan Mildiyö hastalığının etkili olduğuna dikkat çeken Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Güçlü, Patates ürününde % 100 ürün kaybına bile neden olabilen hastalığın depolardaki üründe etkili olmamasına yönelik bir takım tedbirlerin alınması gerektiğine de dikkat çekti.

Depolarda öncelikle ilaçlama yapılmasının ürünlerin muhafazası açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Güçlü, depoların düzenli olarak havalandırılmasının da büyük önem arz ettiğini belirtti.

Patates ürününün muhafaza edildiği depolarda nispi sıcaklık oranının 4 derece civarında bulunması gerektiğine de değinen Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Güçlü, nispi nem ve sıcaklık oranlarının sık sık kontrol edilmesi gerekliliğine de işaret etti.

Mevcut şartlarda iki ay kadar sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilen depolardaki patatesin daha uzun süre de depolarda muhafaza edilebilmesi durumunda ürünün son derece sağlıklı olduğunun anlaşılabileceğini belirten Güçlü, bu konuda Nevşehir Ziraat Odası Başkanlığının çiftçiye her zaman her türlü desteği vermeye de açık olduğunu dile getirdi.