Nevşehir’in fasulye tarımında önemli bir yere sahip Derinkuyu İlçesinde kuru fasulye üretim maliyetini düşürmek için ilk kez aşılamalı ekim yapıldı.

 

40.000 dekar gibi önemli bir üretim alanına sahip olan ilçede fasulye üretiminde fide bittiğinde üstten yapılan azotlu gübreleme üretim maliyetini artırıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce tamamen yerli kaynaklar kullanılarak yüzde 10 İl Özel İdare Müdürlüğü desteğiyle temin edilen Bakteri Kültürleri ile Mikrobiyolojik gübreleme yapıldı. Yapılan gübreleme ile fasulyede kaliteli ve yüksek verim elde edilmesi bekleniyor.

İlçe genelinde 20 kg. Bakteri Kültürü kullanılarak 2 ton tohum aşılaması yapıldı. Uygulama 20 çiftçinin 250 dekar arazisinde gerçekleştirildi.

Bakteri Kültürleri ile Mikrobiyolojik uygulama çalışması yapılan alanlarda hasat zamanına kadar kontroller devam edecek. Alınan sonuçlar üreticilerle paylaşılacak.

 

Tarlasında Bakteri Kültürleri ile Mikrobiyolojik uygulama çalışması yapılan üretici Mürsel ile Hacı Döşetici yaptıkları ortak açıklamada, “Yapmış olduğumuz uygulama ile üretim aşamasında kullanmayı düşündüğüm azotlu uygulamasını yapmayarak ilçemiz çiftçilerine örnek olmayı düşünmekteyim. Fasulye ekiminde üretim maliyetini düşürerek karlılığı artırmayı bekliyorum” dedi. 

Haber: Osman Aytekin