Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Nevşehir İçin Çok Önemli Yatırımlar Yapıyor...  Son 17 yılda tamamlanan 11 adet sulama tesisi ile toplam 38 bin 790 dekar zirai arazinin sulanması sağlandı.

DSİ Genel Müdürlüğü son 17 yılda Nevşehir için çok önemli yatırımlar yaptı. Nevşehir merkezine yıllık 5,14 milyon m3 içme suyu sağladık. 143 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladık. 3 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 38.790 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 17 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 15 derenin ıslahını tamamladık.

Sulama Projeleri Bölge İçin Kalkınmanın Anahtarı

Son 17 yılda tamamlanan 11 adet sulama tesisi ile toplam 38.790 dekar zirai arazinin sulanması sağlandı. Böylece çiftçilerimize yıllık 17 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca Nevşehir’in bereketli topraklarına 9 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz. Nevşehir’e bugüne kadar 3 baraj ve 1 gölet yaptık.

Su “Olmazsa Olmaz” Olarak Nitelendirilen Temel Bir İhtiyaçtır

İnsan ve bütün canlıların hayatlarını sürdürmeleri için vazgeçilmez olan su, özellikle de içme suyu, “olmazsa olmaz” olarak nitelendirilen temel bir ihtiyaçtır.

DSİ tarafından yapılan tüm içme suyu faaliyetleri (isale hatları, arıtma tesisleri vb.) ile hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Gayemiz, içme suyu gitmeyen tek bir yerleşim yeri kalmaması ve tüm halkımızın insan sağlığına uygun, güvenilir su içmesini sağlamaktır.

Bu kapsamda Nevşehir’de bugüne kadar 3 adet içme suyu tesisi tamamladık. Bu tesisler ile Nevşehir şehir merkezine yıllık toplam 5,14 milyon m3 içme suyu temin ediyoruz.

Nevşehir İçin Taşkın Koruma Tesislerinin Önemini Biliyoruz

Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar, tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğümüz işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor. 

Nevşehir için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 17 yılda 15 adet dere ıslah tesisi yaparak Nevşehir şehir merkezi ve 16 meskûn mahal ile 1.200 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 1 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir.