Dün 5,5194'le 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gören Dolar/TL. için değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, 5,50 - 5,55 bandında kalıcılık sağlanması durumunda düşüşün devam edeceği belirtiliyor.

Daha İki ay önce Türk lirası karşısında 7.22 seviyesini gören Dolar, bugünlerde 5,50 liraya kadar gerilerken, kurdaki artışı bahane ederek fiyat artışına giren fırsatçılar geri adım atmıyor. O Fırsatçılara ise vatandaşlaran büyük tepki yağıyor:  "Gözünüzü toprak doyursun!  "
Dolardaki yükselişi bahane ederek bir çok ürünlere zam yağdıran fırsatçılar, şimdi ise Dolar'daki düşüşü görmediği gibi, fiyatlarına da yansıtmıyor.
Son 12 günde çıkış ivmesinden uzaklaşarak sert bir şekilde düşüşe geçerek, yaklaşık yüzde 9 civarında bir değer kaybeden Dolar, 10 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesi olan 5,55 liraya kadar geriledi.

Sizden fedekarlık istemiyoruz, zaten yapmadınız da... ama gereğini yapın ve geri adım atın...!
Ancak 'Dolar yükseliyor' diyerek zam üstüne zam yaparak fiyatlarını artıranlar, şimdi zamlarını geri almıyor. Vatandaş ise bu duruma isyan ederek, Allah size fırsat vermesin gözünüzüde toprak doyursun diyerek veryansın ediyor.

Sadece son 2 ay içerisinde Bir takım bahanelerin arkasına sığınarak stokculuk ve zam üstüne zam yapan zevatlara bu zalimlikleri karşısında ne denir Allah aşkına? Elbette ki; Gözünüzü toprak doyursun demekten başka bir şey gelmiyor aklımıza.

Döviz kurlarının yükselişiyle birlikte anında ürünlerine zam yapan vicdansızların, döviz düştüğü zaman aynı hızla indirime gitmediğine dikkat çeken vatandaşlarımız;

Allah’tan korkun,
Kuldan utanın,
Tabi Allah’tan korkunuz ve kuldan utanmanız var ise.  
“Açgözlülük ve dünya nimetlerini elde etme hırsı,
 İnsanı hakkı olmayan şeylere el uzatmaya zorlar” 
Hazreti Mevlana böyle diyor.
Bu gün tam da Mevla’na Hazretlerinin o tespitini yaşıyoruz.
Allah’tan korkmayan ve kuldan utanmayanlar piyasada aslında kendi beş para etmez değerlerine "ZAM" yaptıklarının farkında bile değiller.

Devletimizin bu fırsatçılara göz açtırmayarak gerekli cezai müeyyideyi uygulayacaklarını denetim ve kontrollerle haklarını teslim edeceklerini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda haklarını arayıp, haksız zam furyasına devam edenleri gerekli mercilere bildirmelerini rica ediyoruz.