NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de ramazan bayramı sonrasında gerçekleşmesi muhtemel ekmek zammı dar gelirli aileleri düşündürüyor.

Edinilen bilgilere göre, ramazan ayı öncesinde birlik başkanlığına zam teklifi ile giden fırıncılar odasının ilimizde ekmek fiyatının 75 Kuruş olması yönünde. Bu teklif bayram sonrasında birlik başkanlığınca ele alınacak.

Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün mübarek ramazan ayında ekmeğe zam yapılmamasını istemesi üzerine bayram sonuna kalan ekmek zammı için 15 kuruş artış düşünülüyor.

Niğde genelinde yaklaşık 5 buçuk yıldır 60 Kuruştan satılan ekmek, artan buğday fiyatları ve maliyetler gerekçe gösterilerek  zamlandı. Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Hanifi Güçlü ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker’in imzası bulunan yeni ekmek raici uygulamaya konuldu.

Niğde’de yaşanan bu gelişmenin ardından ilimizdeki ekmek üreten fırıncıların esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanlığına zam başvurusu yapıp yapmayacağı hafta içerisinde belirginlik kazanacak.