Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye’nin 2016 yılında yüzde 4,5 büyüme gerçekleştireceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Nevşehir’de Dünya Erdemliler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği’nin (DERSİAD) açılışına katıldı.

Bakan Elitaş açılışta yaptığı konuşmada,“Son 14 yılda ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyada ki dalgalanma ne kadar şiddetli olursa olsun güvenle büyümesine devam etmiştir. Nevşehir’de bu son 13 yıl içerisinde ki Türkiye’de ki olağan bir büyümeden gerekli imkanı da sağlamıştır. İnşallah bundan sonra ki süreçte de Türkiye ekonomisinin önünde ki bütün engellere rağmen dünyanın içerisinde ki bütün olumsuzluklara rağmen tıpkı 2015 yılında olduğu gibi Dünya Ticaret Örgütünün, IMF’nin, Dünya Kalkınma Bankasının Türkiye’ye biçtiği 2015 yılı büyüme seviyesi yüzde üçler seviyesindeyken siz değerli iş adamlarımızın başarılarıyla, gayretleriyle samimi ve ihlaslı çalışmaları sonucunda herkesi şaşırtan bir şekilde 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 5,7 büyüyüp 2015 yılı toplam yüzde 4 büyüme başarısını sağlayan değerli iş adamlarımızın sayesinde inşallah 2016 yılında Türkiye yüzde 4,5 büyüme gerçekleştirerek gururu ve mutluluğu yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Açılışı Bakan Elitaş, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ile yaptı.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan Bakan Elitaş, Nevşehir ziyareti kapsamında Vali Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret ederek brifing aldı ardından belediyeyi ziyaret etti. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılanan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti iktidarı ile Nevşehir’in olağanüstü bir gelişim içerisine girdiğini belirtti. Belediyelerde hizmetlerin etkin bir şekilde artırılması adına AK Parti olarak her türlü çalışmanın yerine getirildiğini ifade eden Elitaş, halen Büyükşehir Belediyeleri yasası ile ilgili bir taslak üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, bu taslağın yasalaşması halinde belediye gelirlerinin vatandaşları sıkıntıya sokmadan daha da artırılacağını ifade etti.
Ünver ziyarette yaptığı konuşmada, Bakan Elitaş’ı Nevşehir’de görmekten ve misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Ünver, AK Parti iktidarları ile alınları açık ve başları dik bir duruş sergilediklerini dile getirerek, “Nevşehir Belediyesi olarak AK Parti iktidarları döneminde eski para ile 2 Katrilyon liralık bir yatırım hareketliliğine sahne olduk. Geçmişte sadece yıllık 500 milyar TL’lik yatırımın bütçelendiği Nevşehir Belediyesi olarak bizim günlük yatırımlarımızın bedeli 470 milyar lira civarında. Bu orantı bile AK Parti olarak geldiğimiz bu noktayı çok iyi anlatıyor. Halen Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 11 bin kişinin de aynı anda ibadet yapabileceği, 2500 öğrencimizin eğitim göreceği ve 500 öğrencimizin de Kuran-ı Bilimler konusunda eğitim alabileceği bir Dini İlimler Kampusu ve Külliyesi’nin hizmete kazandırılması için yoğun bir çaba harcıyoruz. İnşallah yeni eğitim ve öğretim dönemine eğitim kurumlarını hizmete kazandırırız, Külliyemizi de bu yıl sonuna kadar tamamlayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak modern şehircilik dokusunu da ön plana alan çalışmalar başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımız aralıksız sürüyor ”dedi.
Ziyarette Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilli ve TBMM Başkanlık Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in de hazır bulundu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Bakan Elitaş’a, Avanos toprağından yapılı ağaç motifli çini tabak takdim ederken, Elitaş da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, Kültepe-Kaniş ‘de ortaya çıkartılan Asur Ticaret Kolonileri dönemine ait ticari ortaklığı ortaya koyan çivi yazılı bir yazılı tableti hediye olarak takdim etti.