Nano Bims İçin Çalışmalarımız Sürüyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en önemli ekonomik değerlendiren biri olan bims sektöründeki Araştırma geliştirme projeleri ile öne çıkan İş Adamı Musa Ertaş, Nano Bims’in piyasaya kazandırılması konusunda çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Bu yeni bims ürününün seri üretiminin sağlanması için bir makine tasarımının gerektiğini ve makine üreticilerinin böyle bir makineyi seri üretme taleplerinden dolayı bir sıkıntı yaşadıklarını söyleyen İş Adamı Ertaş, Avrupa’da yaptıkları çalışmalarla birlikte en kısa zamanda bu sıkıntıyı aşmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Ertaş, “Nano Bimsin konumu çok farklı. Bütün alt yapısı hazır. İmalatta seri hale geçebilmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu bimsin seri bir halde üretimi için makine üretimi gerekiyor. Makine üretenler ise eğer biz bir makine üreteceksek bunu seri halde üretmemiz gerekiyor diyorlar. Bu manada sıkıntı çekiyoruz. Biz Avrupa da bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Makine aksamında yaşadığımız sıkıntıyı en kısa zamanda gidererek en kısa zamanda Nano Bims’i sektörün hizmetine sunacağız” diye konuştu.